Fanshop
Fanshop
20140929_std_vs

Feyenoord in hoger beroep om crisisheffing

Feyenoord gaat in hoger beroep, nadat de club een beroepszaak tegen de crisisheffing recent heeft verloren. De rechtbank Den Haag hield de heffing, reeds betaald en verwerkt in de jaarcijfers, van ruim 650.000 euro in stand. De crisisheffing houdt in dat werkgevers in 2012 en 2013 zestien procent extra belasting moesten betalen over salarissen van meer dan 150.000 euro. De profclubs betaalden daardoor twee jaar lang in totaal 16,5 miljoen euro extra belasting.

Feyenoord is van mening dat de clubs disproportioneel hard getroffen zijn door de crisisheffing. Verder voerde de club aan dat de maatregel in strijd was met de Wet Loonbelasting en het discriminatieverbod in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

De rechtbank, die alleen oordeelde over de crisisheffing die Feyenoord over 2012 moest betalen, ging niet mee in deze argumentatie. Volgens Feyenoord wordt de club op deze manier ten onrechte gestraft voor het goede financiƫle beleid dat de club heeft gevoerd en gaat dan ook tegen de uitspraak in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Haag.