Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord houdt kans op overwintering na gelijkspel

Feyenoord heeft nog een kleine kans om ook na de winterstop nog in de Europa League uit te mogen komen. Door goals van Jens Toornstra en Luis Sinisterra speelde het team van Dick Advocaat thuis met 2-2 gelijk tegen Rangers FC en daardoor zijn we nog in de race voor een ticket naar de knock-outfase.

Advocaat kondigde woensdag aan dat Feyenoord weer vanuit een hechte organisatie zou gaan spelen tegen Rangers FC. In zijn ogen had het team in Glasgow de wedstrijd namelijk verloren (1-0) door te veel ruimtes weg te geven. En bij een nederlaag in eigen huis zou Feyenoord uitgeschakeld zijn in Europa.

Zijn spelers hadden goed geluisterd naar die boodschap, want er werd amper iets weggeven in de eerste helft in De Kuip. Feyenoord kreeg na wat aftasten in de openingsfase kans op kans. Eric Botteghin kopte op de handen van keeper Allan McGregor, Leroy Fer op de lat en Luis Sinisterra had het vizier nog niet op scherp. Hij schoot meerdere keren over en/of naast.

Toornstra opent score
Jens Toornstra had meer geluk. De middenvelder onderschepte de bal, combineerde met Sam Larsson en schoot de bal via de hand van een verdediger van de bezoekers in het systeem. Feyenoord liet na om de 1-0 voorsprong verder uit te breiden en kreeg het daardoor na rust nog moeilijk tegen een ontketend Rangers.

Binnen een tijdsbestek van een kwartier draaide Alfredo Morelos de rollen zelfs helemaal om. De spits maakte zijn vierde én vijfde doelpunt van dit Europa Leagueseizoen met zijn kop en zette Rangers FC op 1-2. Feyenoord bevond zich in een geslagen positie, maar peurde er nog een punt uit.

Sinisterra redt punt
Toornstra vond Orkun Kökcü aan de linkerkant en hij stuurde Sinisterra diep. De Colombiaan speelde een verdediger knap uit en wipte de bal over de doelman: 2-2. In een spannende slotfase werd daarna niet meer gescoord, waardoor Rangers FC na vijf speelronden aan kop gaat in Groep G.

Feyenoord staat met vijf punten onderaan en kan in één scenario nog door naar de knock-outfase. Zelf moet de ploeg op donderdag 12 december in Portugal winnen van FC Porto (derde met zeven punten), terwijl Rangers FC in Glasgow van Young Boys (tweede met zeven punten) moet winnen.