Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord herovert derde plaats in Venlo

Feyenoord heeft de derde plaats weer in handen. VVV-Venlo werd zondagmiddag in De Koel met 0-3 verslagen. Sam Larsson, Nicolai Jørgensen en Tyrell Malacia tekenden voor de doelpunten. Door de overwinning gaat de ploeg van Giovanni van Bronckhorst over AZ heen.

Door puntenverlies van AZ kreeg Feyenoord zondagmiddag de kans om de derde plaats weer te heroveren. Dit motiveerde de ploeg, zo gaf Giovanni van Bronckhorst vooraf aan. Dat was ook in het veld te zien. De ploeg zat er bovenop, gaf achterin amper iets weg en zette VVV-goalie Lars Unnerstall aan het werk wanneer er een kans was om uit te halen.

Larsson knalt bal binnen
Op een kopbal van Nicolai Jørgensen en schoten van Sam Larsson en Jordy Clasie had hij nog antwoorden, maar bij de uithaal van Larsson in de 24ste minuut was hij kansloos. De Zweedse buitenspeler zag kans Unnerstall in de rechterhoek te passeren en deed dat met een harde knal: 0-1.

Feyenoord ging, zonder de geblesseerd uitgevallen Ridgeciano Haps, op zoek naar een tweede treffer, maar kon niet voorkomen dat VVV ook gevaarlijk werd. Kenneth Vermeer voorkwam kort voor rust een goal van Peniel Mlapa en na de pauze werden Patrick Joosten, Roel Janssen, opnieuw Mlapa en Peter van Ooijen gevaarlijk. Zij slaagden er echter niet in Vermeer te passeren.

Bevrijdende treffer Jørgensen
In de 72ste minuut slaagde Jørgensen er aan de andere kant wel in te scoren. De Deen knalde de bal laag langs Unnerstall en tekende daarmee voor een bevrijdende treffer: voor zowel Jørgensen als Feyenoord.

In de absolute slotfase maakte Tyrell Malacia, de vervanger van Haps, aan alle onzekerheid een eind. De linksback stoomde op en kegelde de bal uit een moeilijke hoek via de onderkant van de lat in het doel. Daarmee was de eerste uitzege in 2019 een feit voor Feyenoord én kwam er een eind aan een periode zonder zege in Venlo. In 2012 werd VVV voor het laatst verslagen in De Koel.

Feyenoord – Heracles Almelo kijk je in De Kuip
Volgende week zaterdag komt Heracles Almeloop bezoek in De Kuip. Er wordt die dag om 20:45 uur afgetrapt. Klik hier voor kaarten.

  • #vvvfey
  • Sam Larsson
  • Nicolai Jørgensen
  • Tyrell Malacia