Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Oostenrijk%20Training%20zaterdag-02

Feyenoord geeft weer vol gas in Oostenrijk

Bij Feyenoord is de focus zaterdag weer volledig op voetbal gegaan. Nadat de selectie van Giovanni van Bronckhorst vrijdag genoot van een vrije dag en daarmee de gelegenheid kreeg wat te ontspannen tijdens het intensieve trainingskamp, werd er vanaf vroeg in de ochtend weer getraind in Oostenrijk.

De spelers en staf van de Rotterdamse club weken zaterdag uit naar een andere locatie in Seefeld. Het veld waar de trainingen eerder deze week werden afgewerkt, is vanaf dit weekend gereserveerd voor Olympiakos FC. De Grieken, over een paar weken oefentegenstander van Feyenoord in De Kuip, hebben eveneens hun tenten opgeslagen in de Oostenrijkse bergen.

Feyenoord zocht het daardoor noodgedwongen hogerop en klom enkele meters naar een trainingsveld iets verderop gelegen. Ook daar lag een perfecte grasmat en dankzij de torenhoge skischans op de achtergrond was ook met het decor weinig mis. Aan de overkant zochten de tientallen aanwezige supporters een plaatsje in de warme zon, waarvandaan de verrichtingen van de spelers op het veld prima kon worden gadegeslagen.

Zij zagen hoe spelers en staf het gaspedaal weer stevig intrapten, met een oefensessie van bijna twee uur. Dat de Feyenoorders fris en scherp waren bleek onder meer tijdens de afrondoefening, gevolgd door een fanatiek en groot positiespel. De toeschouwers werden vooral verwend bij het afsluitende partijspel van elf tegen elf, waarbij duels niet werden geschuwd en tevens mooie goals te zien waren. Zo klonk er een bewonderend applaus langs de lijn, toen Jari Schuurman een prachtige aanval koelbloedig afrondde.

Aan het begin van de avond (18.00 uur) keert Feyenoord terug op het trainingsveld, voor oefensessie nummer twee van de dag. Tussendoor krijgen de meegereisde media evenals afgelopen dinsdag de kans om spelers te interviewen, terwijl ook Giovanni van Bronckhorst zal aanschuiven om zijn licht te laten schijnen over het trainingskamp.