Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord geeft niet thuis in Heerenveen

Feyenoord heeft de derde competitienederlaag op rij geleden. Na Ajax en AZ was ook sc Heerenveen te sterk voor de ploeg van Dick Advocaat. Zijn selectie had een off-day in Friesland en moest het hoofd buigen na een beroerde Eredivisie-wedstrijd in het Abe Lenstra Stadion: 3-0.

De uitslagen op de andere velden waren Feyenoord gunstig gezind. Voor aanvang van het duel met sc Heerenveen was al duidelijk dat AZ had verloren en Vitesse keek op dat moment al tegen een ruime achterstand aan tegen VVV-Venlo. Na de twee competitienederlagen op rij had Feyenoord dus alles om voor te spelen.

Dat was niet aan het spel van Feyenoord af te zien in het Abe Lenstra Stadion. De ploeg was futloos en werd teruggedrongen op de eigen speelhelft door de thuisploeg, die op die helft ook nog eens gemakkelijk de vrije man kon vinden.

Feyenoord moest het antwoord op een tactische zet van Heerenveen schuldig blijven en kreeg goals van Joey Veerman (rake knal oog in oog met Nick Marsman) en Pawel Bochniewicz (bal binnengewerkt na een hoekschop) om de oren.

Na rust stond het iets beter, maar werd Mitchell van Bergen alsnog in staat gesteld om de 3-0 op het scorebord te zetten. Advocaat wisselde weliswaar meermaals – Eric Botteghin, Lucas Pratto en Bryan Linssen kwamen nog binnen de lijnen – maar een resultaat zat er eigenlijk geen moment echt in.

Komende zondag moet Feyenoord alweer aan de bak. PSV komt op bezoek in De Kuip, waar om 14:30 uur wordt afgetrapt. Voor het team een kans om een einde te maken aan deze serie Eredivisie-nederlagen.