Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
image1

Feyenoord Football School in Egypte geopend

Onder grote belangstelling van pers en publiek is woensdag in Ismaïlia de Feyenoord Football School in Egypte geopend met een officiële ceremonie.

Eerder dit jaar werd voor de opening van de commerciële voetbalschool een samenwerkingsovereenkomst getekend in De Kuip. De voetbalschool zal actief zijn op meerdere locaties in Egypte, te beginnen met Ismaïlia en Cairo.

Als onderdeel van de overeenkomst zullen trainers van Feyenoord diverse keren per jaar afreizen naar Egypte om daar de lokale trainers op te leiden en kennis te laten maken met de trainingsmethodes van Feyenoords eigen jeugdopleiding. ‘Voor ons is deze samenwerking een manier om ons netwerk en onze naamsbekendheid in Egypte uit te breiden,’ zegt Gido Vader, Feyenoords manager internationale relaties, die woensdag aanwezig was bij de officiële opening, samen met International development coaches Melvin Boel en Luka Lalic.

Vader: ‘Bovendien ontvangen we uiteraard een vergoeding voor de kennis en kunde die wij delen. We zijn deze week meteen aan de slag gegaan en hebben de eerste twintig coaches opgeleid tijdens een intensieve cursus.’

Dinsdagavond was er al een groots opgezet gala in Caïro ter gelegenheid van de opening van Feyenoord Football School Egypt. Hierbij waren veel Egyptische voetbalsterren aanwezig, waaronder de voormalig Feyenoord-spelers Sherif Ekramy, Hossam Ghaly en Haytham Farouk en Egyptisch international Mohamed Salah, die onder contract staat bij AS Roma.