Fanshop
Fanshop
standaardaffiche_website_feyfen

Feyenoord - Fenerbahçe: de scenario’s

Feyenoord speelt aanstaande donderdag in de laatste speelronde van de groepsfase tegen Fenerbahçe voor een plek in de volgende ronde van de Europa League. Hoe is de huidige situatie in Groep A precies en op welke manier(en) kan het team van trainer Giovanni van Bronckhorst zich plaatsen? Feyenoord.nl zet de mogelijke scenario’s op een rij.

Na vijf speelronden is de stand in Groep A als volgt. Feyenoord bezet met zeven punten de derde plaats, die geen recht geeft op een ticket voor de volgende ronde. Alleen de nummers één en twee plaatsen zich voor de knock-outfase van het toernooi. Bij een gelijk aantal punten is het onderling resultaat bepalend. Is dit gelijk, dan is het doelsaldo doorslaggevend.


Scenario 1: Feyenoord wint met twee doelpunten verschil
Wanneer Feyenoord donderdag met minimaal twee doelpunten verschil – bijvoorbeeld 2-0, 3-1 of 4-2 – wint van Fenerbahçe, overwintert het gegarandeerd in Europa. Bij een dergelijke uitslag maakt het voor Feyenoord niet uit hoe de andere wedstrijd in Groep A tussen Zorya Luhansk en Manchester United eindigt.

Scenario 2: Feyenoord wint met één doelpunt verschil
Indien het team van Van Bronckhorst de Turken slechts met één doelpunt verschil de baas is – bijvoorbeeld 1-0, 2-1 of 3-2 – gaat Feyenoord alleen door wanneer Manchester United verliest bij Zorya Luhansk. Als United gelijkspeelt of wint, is Feyenoord uitgeschakeld. De reden dat een overwinning met één doelpunt verschil niet genoeg is voor Feyenoord, is omdat het de uitwedstrijd tegen Fenerbahçe met 1-0 verloor en een minder doelsaldo heeft dan de Turken.

Scenario 3: Feyenoord wint niet van Fenerbahçe
Als Feyenoord er donderdag niet in slaagt de ploeg van Dick Advocaat te verslaan, is het hoe dan ook uitgeschakeld in de Europa League. Bij dit resultaat maakt het voor Feyenoord niet uit hoe Zorya Luhansk – Manchester United eindigt. 

Knock-outfase Europa League
Wanneer Feyenoord donderdag haar missie volbrengt en Europees overwintert, komt het met in totaal 32 clubs terecht in de knock-outfase van het toernooi. De loting voor de eerstvolgende ronde vindt plaats op maandag 12 december. De wedstrijden worden gespeeld op donderdag 16 februari 2017 (heenwedstrijden) en donderdag 23 februari 2017 (returns).