Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
IMG_5288

Feyenoord en Lekker Fit! trappen af met clinic op unieke locatie

Met een clinic voor ruim tachtig kinderen van diverse basisscholen uit Rotterdam-Zuid is zaterdag officieel de aftrap verricht van de samenwerking tussen Feyenoord en Lekker Fit! Het voetbalevenement vond plaats op een voor de kinderen unieke locatie: zij mochten hun voetbalkwaliteiten vertonen op het heilige gras van De Kuip. De clinic werd aangeboden door a.s.r., dat als maatschappelijk partner aan Feyenoord is verbonden.

De deelnemende kinderen mochten niet alleen voetballen op het veld dat normaal gesproken bestemd is voor de spelers van Feyenoord 1, maar konden tevens gebruik maken van de officiële kleedkamers van het stadion. De inspirerende omgeving leidde tot veel enthousiasme bij de deelnemers, die vanaf de tribunes werden aangemoedigd door hun ouders.

Tussen de oefeningen door raakten de kinderen nauwelijks uitgepraat over de sensationele overwinning van het Nederlands elftal op Spanje (1-5), van een dag eerder op het WK in Brazilie. ‘Ik had niet verwacht dat Oranje zó sterk zou zijn’, reageerde de tienjarige Ismael uit Charlois. ‘Vooral in de tweede helft was Nederland echt goed. Het mooiste is dat er ook een paar Feyenoorders meespeelden. Heel gaaf dat wij vandaag op het veld mogen voetballen als waar zij normaal gesproken hun wedstrijden spelen.’

Niet alleen voor de Rotterdamse jeugd, die zich op het veld in het zweet werkte onder leiding van Feyenoord Soccer Schools trainers en oud-spelers Mike Obiku en Marciano Schultz, maar ook voor de ouders was het een leerzame middag. Zij hadden de mogelijkheid om een fruitworkshop te volgen van een speciaal aanwezige diëtiste van Lekker Fit! Deze workshop stond in het teken van bewustwording van gezonde voeding voor hun kinderen, zoals het eten van voldoende fruit en het drinken van water.

Als dank voor hun inzet en enthousiasme mochten alle kinderen na afloop een certificaat in ontvangst nemen. Ook kregen ze een bal en een bidon mee naar huis, om thuis verder te oefenen en water te drinken. Zo was mede dankzij a.s.r. sprake van een geslaagde aftrap van de samenwerking tussen Feyenoord en Lekker Fit! Beide partijen zullen met ingang van komend seizoen gezamenlijk gaan optrekken om een sportieve en gezonde levensstijl te creëren bij kinderen van 4 t/m 12 jaar oud.

Met het programma Rotterdam Lekker Fit! zet de gemeente Rotterdam zich in voor een verantwoorde levensstijl van Rotterdamse kinderen tot 14 jaar. Dit sluit naadloos aan op het project Scoren in de Wijk van Feyenoord, waarmee de club tracht kinderen uit het basisonderwijs te stimuleren tot een sportieve, gezonde en verantwoorde levensstijl. Scoren in de Wijk is een van de projecten waarmee Feyenoord de samenleving op positieve wijze probeert te beïnvloeden. Kijk voor meer informatie over de maatschappelijke activiteiten van de club op www.feyenoord.nl/mvo.