Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord en Excelsior beëindigen samenwerkingsverband

Tussen Feyenoord en Excelsior is per 1 juli 2015 niet langer sprake van een officiële samenwerking. De Rotterdamse BVO's werkten de afgelopen jaren nauw samen volgens een overeenkomst waarin onder andere afspraken stonden over de (gezamenlijke) regionale jeugdopleiding en het uitlenen van spelers en trainers. Volgens zowel Feyenoord-directeur Eric Gudde als zijn collega van Excelsior, Ferry de Haan, heeft de samenwerking beide clubs in het verleden veel goeds gebracht maar is het nu tijd om in goede harmonie de overeenkomst te beëindigen.

Eric Gudde: ‘Vanaf de start is de samenwerking voor beide partijen vruchtbaar gebleken. Er zijn tal van spelers te noemen die hun eerste stappen in het betaalde voetbal bij Excelsior hebben gezet en vervolgens naar De Kuip zijn gegaan. Voor Feyenoord leverde dat waardevolle spelers op voor de eigen selectie of om te verkopen aan andere clubs, terwijl de samenwerking Excelsior in staat stelde om sportieve successen te boeken. We kijken dan ook met een goed gevoel terug op de samenwerking’, stelt Gudde.

Ferry de Haan sluit zich daar namens Excelsior bij aan. ‘Echter, de laatste jaren is het voetballandschap veranderd en dat geldt ook voor Feyenoord en Excelsior’, aldus De Haan. ‘We varen tegenwoordig allebei meer een eigen koers, waarbij andere keuzes worden gemaakt. In goed overleg zijn wij daarom tot de conclusie gekomen dat van de oorspronkelijke samenwerking niet veel meer over was en dat het beter was om dat wat er formeel nog lag te verbreken. Feyenoord en Excelsior hebben nog steeds goed contact met elkaar en we weten elkaar te vinden, maar de samenwerking zal geen officiële status meer hebben.’