Feyenoord 1

Feyenoord en AZ houden elkaar in evenwicht

De kraker tussen Feyenoord en AZ is zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. De Alkmaarse nummer vier kwam in eigen huis al vroeg op voorsprong via Albert Gudmundsson, maar het team van Giovanni van Bronckhorst – derde in de Eredivisie - herstelde de schade nog voor rust. Steven Berghuis tekende voor de pauze al voor de eindstand: 1-1.

AZ ging voortvarend van start in het AFAS Stadion en had het initiatief vanaf het eerste fluitsignaal. Dat leverde de thuisploeg een vroege 1-0 op. Albert Gudmundsson werd in stelling gebracht door Myron Boadu en schoof de bal binnen.

Feyenoord herpakte zich rap en kreeg goede kansen via Tonny Vilhena (kopbal op de doelman), Jordy Clasie (schot geblockt) en Jens Toornstra (poging over het doel). Het duurde echter tot de 41ste minuut tot de 1-1 viel. Tonny Vilhena stoomde op door het centrum en legde breed op Sam Larsson, die het overzicht bewaarde en de bal laag voor gaf. De Zweed vond Steven Berghuis, die koel bleef en beheerst afwerkte.

Rentree Jørgensen
Na rust drong Feyenoord gesteund door een vol uitvak aan, wat kansen na goede voorzetten opleverde voor onder anderen Eric Botteghin en invaller Luis Sinisterra. Het lukte hen echter niet om AZ-goalie Marco Bizot te verschalken. Met nog ruim vijf minuten op de klok bracht Van Bronckhorst Nicolai Jørgensen nog binnen de lijnen, maar ook de Deen kon een late 1-2 bij zijn rentree na weken blessureleed niet meer forceren.

Door het gelijkspel houdt Feyenoord het gat naar AZ op twee punten, maar ziet het team PSV en Ajax twee punten uitlopen. De Eindhovenaren en Amsterdammers hebben een voorsprong van respectievelijk vijf en drie punten. Feyenoord blijft met tien punten uit de eerste vijf competitiewedstrijden derde.