Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
FeyKidsProject_290117_127

Feyenoord en a.s.r. trekken samen op in ‘Week van het geld’

Feyenoord en a.s.r. hebben woensdag de handen ineen geslagen in het kader van de ‘Week van het geld’, een themaweek waarin financiële zelfredzaamheid centraal staat.

In de ochtend werden door Feyenoords Maatschappelijk Partner a.s.r. gastlessen verzorgd op de Rotterdamse basisschool De Piramide, waar deze week de Feyenoord Schoolweek plaatsvindt.

In de middag was De Kuip het decor van een rekenspeurtocht voor circa tachtig leerlingen van S.V. GIO. In groepjes van tien voerden de kinderen acht opdrachten uit op verschillende plekken in het stadion, waaronder de spelerstunnel, een horecacounter en de Business Unit van a.s.r. Tijdens de speurtocht leerden de kinderen spelenderwijs rekenen en omgaan met geld.

De leerlingen van S.V. GIO werden bij deze opdrachten ondersteund door medewerkers van a.s.r. Zo bood Marijke Troost, hoofd Communicatieadvies, Evenementen en Foundation bij a.s.r., de helpende hand bij rekenopdrachten voor de kinderen in de Giovanni van Bronckhorst Academy, nadat ze eerder op de dag al een gastles had verzorgd op basisschool De Piramide.

‘We hopen op een dag als vandaag op een leuke manier een bijdrage te leveren aan de bewustwording bij kinderen op het gebied van financiën,’ zegt Troost. ‘Zo hebben we tijdens de gastles onder meer gesproken over zakgeld en het nut van sparen. Tegelijkertijd zien we dat kinderen tegenwoordig ook steeds vaker op andere manieren met financiële zaken te maken krijgen, bijvoorbeeld met betaalde sms-diensten of in online games waar je extra items kunt kopen met echt geld. Dat zijn allemaal zaken die op een dag als vandaag ter sprake komen.’

Woensdagavond ontvangt Feyenoord circa zestig ouders van leerlingen van S.V. GIO voor een financiële workshop in de Boardroom. Aan de hand van een spel gaan medewerkers van a.s.r. en het Nibud dan in gesprek met ouders over onderwerpen als zakgeld.

Troost: ‘Voor alle deelnemers spreekt het natuurlijk tot de verbeelding dat de gastlessen en workshops zijn gekoppeld aan Feyenoord. Voor ons is het mooi dat onze maatschappelijke doelstellingen overlappen met die van de club, zo versterken we elkaar alleen maar.’