Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Esporters

Feyenoord eAcademy officieel gestart

Met het binden van drie jonge en talentvolle gamers is de Feyenoord eAcademy deze maand officieel van start gegaan. Het doel is deze talenten op een verantwoorde manier op te leiden tot eSporter. Op dit moment beschikt de club met Jaey Daalhuisen (JaeyD) en Jimmy Donkers (YimmieHD) over twee eSporters die de kleuren van de club verdedigen op online en offline toernooien en evenementen.

Feyenoord organiseerde het afgelopen half jaar diverse online FIFA-kwalificatietoernooien, waarin deelnemers konden laten zien wat ze in huis hadden. De beste 80 spelers van die toernooien kwalificeerden zich voor de grote finale in De Kuip. Uiteindelijk heeft Feyenoord aan de hand van deze dag acht kandidaten uitgenodigd voor een zogeheten terugkomdag, om hen niet alleen te kunnen beoordelen op FIFA-skills maar ook op gedrag, samenwerking, fysieke gesteldheid, presentatie en zelfkennis.

Dit heeft geresulteerd in de keuze voor drie talenten, te weten Justin Gommel, Lars de Jong en Alessio de Martino. Hieronder lees je meer achtergrondinformatie over deze gamers.

Justin Gommel
Justin, achttien jaar en afkomstig uit Schiedam, kroonde zich in juni tot winnaar van de Feyenoord eLeague, een toernooi met ruim 800 deelnemers.

Lars de Jong
Met Lars heeft Feyenoord een echte Feyenoorder aan zich gebonden. De zeventienjarige Schoonhovenaar heeft een seizoenkaart op vak J en bezoekt de thuiswedstrijden samen met zijn moeder.

Alessio de Martino
Alessio uit Geldermalsen kende de club al als seizoenkaarthouder, Kameraadje en deelnemer van Feyenoord Soccer Schools en is met 14 jaar de jongste van de eAcademy-spelers.

Activiteiten talenten
De talenten in de Feyenoord eAcademy worden begeleid door Bundled, hun management. Het team komt samen in De Kuip om daar te trainen en/of deel te nemen aan (inter)nationale toernooien. Ook krijgen ze van Feyenoord voorlichting over onder meer beweging, voeding, presentatie en omgang met de media. Op deze manier worden de gamers klaargestoomd voor een toekomst in de eSports-wereld.

Instagram
Wil je op de hoogte blijven van de voortgang van de eAcademy en de ontwikkelingen volgen van Feyenoord op het gebied van eSports? Volg dan het officiële account van Feyenoord eSports op Instagram.