Fanshop
Fanshop
training2

Feyenoord draait warm voor openingswedstrijd

Feyenoord is klaar voor de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, die woensdagavond aanstaande op het programma staat. De selectie van Fred Rutten werkte dinsdagochtend de afsluitende training af in de aanloop naar de ontmoeting met Real Sociedad, die geldt als de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen. De coach kon op een warm Varkenoord beschikken over in totaal 22 spelers, onder wie ook Joris Mathijsen.

Als gevolg van een blessure moest Mathijsen de afgelopen weken een deel van de oefencampagne aan zich voorbij laten gaan. Dinsdag nam de ervaren verdediger volledig deel aan de oefensessie, die voor een deel bestond uit het oefenen van standaardsituaties en werd afgesloten met een groot partijspel van elf tegen elf. De tientallen toeschouwers langs de lijn konden zien hoe assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst als centrale verdediger een van de teams completeerde.

De wedstrijd tegen Real Sociedad geldt voor Feyenoord als de laatste serieuze krachtmeting ter voorbereiding op de dubbele ontmoeting met Besiktas, in de derde voorronde van de Champions League. Seizoenkaarthouders hebben automatisch toegang tot het duel met de Spanjaarden. Voor niet-seizoenkaarthouders die de ploeg van Rutten woensdag graag in actie willen zien, zijn er nog kaarten beschikbaar. Kijk voor alle informatie over de kaartverkoop of om direct tickets te bestellen op www.feyenoord.nl/tickets.

Voorafgaand aan de openingswedstrijd vindt geheel volgens traditie de reünie van oud-Feyenoorders plaats. Voormalig spelers en trainers van de club zullen voor de wedstrijd het veld betreden, onder meer voor de jaarlijkse groepsfoto. Ook vindt er kort voor de aftrap een minuut stilte plaats, ter nagedachtenis aan alle overleden Feyenoorders.

Feyenoord – Real Sociedad begint aanstaande woensdag om 20.00 uur.