Fanshop
Fanshop
sevillatraining1

Feyenoord draait warm in stadion Sevilla

Feyenoord heeft woensdagavond met de volledige groep van twintig spelers die is afgereisd naar Sevilla de afsluitende training afgewerkt in de aanloop naar de Europa League-wedstrijd van donderdag. Voor de ploeg van Fred Rutten was de sessie een eerste kennismaking met het Ramón Sánchez Pizjuán stadion, dat donderdag het decor is van Feyenoords eerste duel in Groep G van de Europa League tegen Sevilla FC.

Opvallend aan het stadion van Sevilla FC, dat werd geopend in 1958 en een capaciteit heeft van ruim 45.000 plaatsen, is dat slechts een van de lange tribunes deels overdekt is. Verder is het stadion van de Spaanse topclub geheel open en ademt het traditie, bijvoorbeeld dankzij een indrukwekkende muurschildering aan de buitenzijde. In en rondom het stadion worden daarnaast enkele historische wedstrijden gememoreerd die in het Ramón Sánchez Pizjuán werd gespeeld, zoals twee duels tijdens het WK van 1982 en de finale van de Europa Cup 1 in het seizoen 1985-1986.

De spelers van Feyenoord zullen donderdag voor de wedstrijd tegen Sevilla FC tekenen voor soortgelijke omstandigheden als tijdens de afsluitende training. Die werd afgewerkt onder een strakblauwe hemel en bij een aangename temperatuur van circa 20 graden Celsius. Bovendien werd de ploeg gesteund door honderden Feyenoord-supporters op de tribune, die zich zelfs al tijdens de persconferentie van Fred Rutten en Karim El Ahmadi voorafgaand aan de training luidkeels lieten horen.

Voor de selectie van Rutten stond de sessie voor een groot deel in het teken van een positiespel op een klein veld. De training werd voor de middenvelders en de aanvallers afgesloten met verschillende afwerkvormen, terwijl de verdedigers onderling pass- en trapoefeningen afwerkten.

Feyenoord geeft supporters die donderdag de wedstrijd bezoeken het dringende advies om vroeg naar het stadion te komen. Het bezoekersvak van het Ramón Sánchez Pizjuán stadion is vanaf 19.00 uur geopend. De wedstrijd begint om 21.05 uur en wordt in Nederland rechtstreeks uitgezonden op RTL 7.