Feyenoord 1

Feyenoord door zege op NAC met goed gevoel interlandweek in

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd voor het begin van de interlandweek gewonnen. In De Kuip werd NAC Breda met 4-2 verslagen. Robin van Persie (2), Benjamin van Leer (eigen doelpunt) en Tonny Vilhena waren verantwoordelijk voor de derde competitiezege op rij.

Giovanni van Bronckhorst zei in aanloop naar de ontmoeting met NAC Breda dat hij dit ‘blok’ – de eerste vier wedstrijden tot de interlandonderbreking – met een overwinning wilde afsluiten. Dat ook zijn ploeg dat wilde, was vanaf het eerste fluitsignaal bij de tweede thuiswedstrijd van dit Eredivisieseizoen duidelijk.

Derde treffer Van Persie
Feyenoord was vanaf de aftrap naarstig op zoek naar een openingstreffer, maar vond die ondanks kansen voor Jeremiah St. Juste en Steven Berghuis pas in de 24ste minuut. Door goed voorbereidend werk van uitgerekend St. Juste (snelle vrije trap) en Berghuis (afleggen) werd Robin van Persie in staat gesteld zijn derde competitietreffer van dit seizoen te maken: 1-0.

Er leek door de voorsprong weinig aan de hand voor Feyenoord, tot Gianluca Nijholt NAC Breda in de 34ste minuut naast Feyenoord bracht. Hij benutte een door Tyrell Malacia veroorzaakte strafschop en zorgde zo voor een 1-1 ruststand.

Nieuwe voorsprong
Na de pauze zocht Feyenoord met dezelfde energie naar een nieuwe voorsprong, die er kwam in de 63ste minuut. Van Persie kopte de bal op doel, maar het laatste zetje werd gegeven door Van Leer. De bal ging via zijn hak het doel in, waardoor hij de goal op zijn naam kreeg. Een kleine tien minuten later was Van Leer kansloos op een volgende inzet van Van Persie, die van dichtbij binnen tikte uit een corner: 3-1.

Ook Tonny Vilhena zette zijn naam op het scorebord. De middenvelder dook in de 78ste minuut na een steekpass van Yassin Ayoub vrij op voor Van Leer en chipte de bal met rechts over de doelman heen. Met zijn eerste goal van dit seizoen tekende hij voor de 4-1. Het slotakkoord was voor Mitchell te Vrede. De oud-Feyenoorder bepaalde de eindstand op 4-2.

Feyenoord op derde plaats
Door de overwinning - de elfde competitiezege in de laatste twaalf Eredivisiewedstrijden - staat Feyenoord na vier speelronden op de derde plaats. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst staat op negen punten, drie minder dan PSV en één minder dan Ajax. Komend weekend is de ploeg vrij, waarna op zondag 16 september de Eredivisie wordt hervat met een uitwedstrijd tegen AZ. In Alkmaar wordt om 12:15 uur afgetrapt.