Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord doet goede zaken in Utrecht

Eén goede uitgespeelde aanval van Feyenoord is in Stadion Galgenwaard genoeg gebleken voor drie kostbare punten. Na eigen goals van Leroy Fer en Simon Gustafson trok de ploeg zondagmiddag tegen FC Utrecht aan het langste eind, dankzij de sterke connectie tussen Luis Sinisterra en Steven Berghuis en in het bijzonder de fijne traptechniek van de Feyenoord-aanvoerder: 1-2.

Dat Luis Sinisterra een sleutelrol zou spelen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht lag niet in de lijn der verwachting. De Colombiaan was nog herstellende na een ruime week zonder inspanning en begon om die reden op de bank. Hoofdcoach Dick Advocaat zag zich zonder Sinisterra als basisspeler genoodzaakt een ander systeem te hanteren.

3-5-2
Feyenoord trad tegen FC Utrecht aan in een 3-5-2-formatie, maar bracht zichzelf mede door veel slordig balverlies meerdere keren in de problemen. Bovendien stond er na een klein kwartier een 1-0 stand op het scorebord. Leroy Fer werkte de bal na een hoekschop van de thuisploeg ongelukkig langs zijn eigen doelman.

Omdat het ook voetballend niet liep, viel Advocaat na een kwartier spelen op het vertrouwde 4-3-3-systeem. Feyenoord kreeg iets meer grip op het duel en werd na een hoekschop van Steven Berghuis helemaal terug in de wedstrijd geholpen door Simon Gustafson. De oud-Feyenoorder knikte de bal in zijn eigen doel: 1-1.

Zeventiende competitiegoal
Met Sinisterra als invaller kwam Feyenoord direct na rust beter in het (vertrouwde) spel. In de 57ste minuut stond de Colombiaan aan de basis van de 1-2. Mark Diemers schoot aanvankelijk nog tegen de doelman van FC Utrecht aan, maar Sinisterra pikte op, ging zijn tegenstander voorbij en legde laag terug op Berghuis. De teruggetrokken bal was een kolfje naar zijn hand: de captain schoot feilloos zijn zeventiende Eredivisie-treffer van het seizoen binnen.

Door die goal kon Feyenoord gas terugnemen en de wedstrijd controleren. Sander van de Streek was namens FC Utrecht nog dichtbij de gelijkmaker, maar vond de sterk keepende Justin Bijlow op zijn weg. Die had al de hele middag duels uitgevochten met Gyrano Kerk en dit ging door tot de absolute slotfase. Telkens kwam Bijlow als winnaar uit de strijd en ook het laatste duel won de Feyenoord-doelman, maar hij raakte wel geblesseerd aan zijn knie.

Vitesse-thuis
Hoewel het zich liet aanzien als een vervelende kwetsuur en hij vervangen moest worden, kwam Bijlow snel na afloop gelukkig met het goede nieuws dat het meeviel. De sluitpost rekent er dan ook op over twee weken bij te zijn als nummer vier Vitesse op bezoek komt in De Kuip (aftrap: 16:45 uur). De Arnhemmers, die komende zondag de bekerfinale spelen tegen Ajax, hebben nog twee punten voorsprong op Feyenoord.