Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord%20Opera

Feyenoord, de Opera: muzikaal genieten in en rondom De Kuip

De Kuip is in de maanden mei, juni en juli het decor voor een unieke voorstelling: ‘Feyenoord de Opera’, een muzikale locatievoorstelling van het Rotterdams Wijktheater en Theater Walhalla. In deze mooie show, een verrassende combinatie tussen Feyenoord en opera, worden bezoekers op een bijzondere manier meegenomen in het leven van een supporter op weg naar De Kuip.

De voorstelling begint op Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord en leidt daarna langs historische plekken in en rondom De Kuip. Scènes en operaliederen worden afgewisseld, waarbij bekende Feyenoord-liedjes in operavorm zijn gegoten en bekende operamelodieën Feyenoord-teksten hebben gekregen. 

De verhalen en teksten voor deze opera zijn gemaakt door of in nauwe samenwerking met bekende Feyenoord-supporters, zoals Paul de Munnik, Vincent Bijlo, Gerard Gox, Anna Enquist en Bob van Persie, de vader van Robin. Ook oud-verzorger Gerard Meijer en oud-speler Gaston Taument hebben een inhoudelijke bijdrage geleverd.

Kaartverkoop 

Wie van Feyenoord en/of van opera houdt, mag ‘Feyenoord de Opera’ dus niet missen. Kaarten kosten € 20,- per stuk en zijn uitsluitend te koop via Theater Walhalla. Seizoenkaarthouders en legioenleden van Feyenoord krijgen € 5,- korting op een kaartje. Alle voorstellingen beginnen om 18.45 uur (inloop vanaf 17.30 uur met een borrelhapje op Varkenoord). De extra matineevoorstellingen op zondag 21 juni en zaterdag 4 juli starten om 13.45 uur (inloop vanaf 12.30 uur). De startlocatie is sportcomplex Varkenoord, Olympiaweg 74-76.  

De voorstellingen van ‘Feyenoord de Opera’ vinden plaats op de volgende dagen:

Mei

Maandag 18 mei (try-out)
Dinsdag 19 mei (try-out)
Woensdag 20 mei (première)

Juni

Donderdag 18 juni
Vrijdag 19 juni
Zaterdag 20 juni
Zondag 21 juni (matinee- en avondvoorstelling)

Juli

Vrijdag 3 juli
Zaterdag 4 juli (matinee- en avondvoorstelling)
Zondag 5 juli
Donderdag 9 juli
Vrijdag 10 juli
Zaterdag 11 juli