Fanshop
Fanshop
fey-gra-33

Feyenoord – De Graafschap in 10 cijfers

Dankzij drie doelpunten na rust waren boog Feyenoord zaterdagavond tegen De Graafschap een 0-1 achterstand om naar een 3-1 overwinning.

Een terugblik op de wedstrijd in 10 cijfers:

1
Feyenoord won voor het eerst sinds 22 februari 2015 (tegen Excelsior) een thuiswedstrijd waarin het op achterstand kwam.

3
Bilal Basaçikoglu leverde tegen De Graafschap zijn derde assists van dit kalenderjaar af.

3
Dankzij de overwinning op De Graafschap behoudt Feyenoord de derde plaats in de competitie. De ploeg heeft nu twee punten voorsprong op achtervolger AZ.

4
De overwinning op De Graafschap was voor Feyenoord de vierde competitieoverwinning op rij. Slechts een keer eerder dit seizoen zette de ploeg zo’n serie neer.

5
Michiel Kramer kwam tegen De Graafschap tot vijf schoten. De spits nam vaker het vijandelijke doel onder vuur dan alle spelers van De Graafschap samen (4).

6
Eljero Elia maakte tegen De Graafschap zijn zesde doelpunt van dit seizoen. De laatste keer dat de aanvaller meer dan vijf competitiedoelpunten maakte in één seizoen was in 2008-2009 bij FC Twente (9 doelpunten).

29
Michiel Kramer maakte tegen De Graafschap zijn 29ste doelpunt in de Eredivisie sinds de start van het seizoen 2014-2015. Alleen Luuk de Jong scoorde vaker in de competitie.

65
Feyenoord had qua balbezit een groot overwicht tegen De Graafschap: 65 procent tegenover 35 procent.

85
Van alle passes van Feyenoord kwam 85 procent aan op de plaats van bestemming.

620
Feyenoord kwam tegen De Graafschap tot 620 passes. De bezoekers speelden de bal slechts 245 keer over.

Bekijk meer statistieken over Feyenoord – De Graafschap op de wedstrijdpagina.