Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord D1 pakt landstitel

Na het afdelingskampioenschap heeft Feyenoord D1 zich zaterdag gekroond tot landskampioen. De ploeg van trainer Gaston Taument versloeg in Eindhoven PSV (2-1) en FC Twente (2-0). Feyenoord A1 speelde een oefenwedstrijd tegen het Zeeuws elftal en won met 0-1. B2 had geen kind aan Barendrecht (2-8), terwijl C2 in een vriendschappelijk duel met 2-3 onderuit ging tegen ADO Den Haag.

FEYENOORD A1 WINT VAN ZEEUWS ELFTAL

Feyenoord A1 heeft, ter voorbereiding op de bekerfinale, in Zeeland een nuttige oefenwedstrijd afgewerkt tegen het Zeeuws Elftal. Trainer Roy Makaay gaf spelers die zich moeten voorbereiden op hun examens en jongens die met een lichte blessure kampen rust, maar zag zijn ploeg wel met 0-1 winnen. ‘Het was wat we ervan verwacht hadden en het is leuk dat we winnen’,  sprak Makaay.

Lekker voetballen, dat was de opdracht die Makaay zijn ploeg meegaf in Zeeland. Hij nam een aantal spelers van de A2 mee en zag dat zijn team een aardige wedstrijd speelde. ‘Het begin van de eerste helft was rommelig. Daarna werd het iets beter en in die periode kwamen wij op voorsprong’,  vatte de coach samen.

Het doelpunt van Feyenoord A1 kwam op naam van verdediger Jeff Hardeveld, die uit een hoekschop raak kopte. Na de openingstreffer hadden de bezoekers weinig moeite om de Zeeuwen van scoren af te houden. ‘Zij werden niet echt gevaarlijk en wij kregen nog een paar kansjes. Een paar fases in de tweede helft speelden we wel goed, maar we verzuimden de tweede te maken’, zei Makaay.

Het Zeeuws Elftal, waar Koen Nieuwkoop, het broertje van Feyenoord A1-speler Bart Nieuwkoop meedeed, kreeg nog een grote kans op de gelijkmaker. ‘We leden dom balverlies, maar de bal werd naast geschoten’, vertelde Makaay, die het een nuttige oefenwedstrijd vond. ‘Iedereen heeft lekker kunnen voetballen en het was goed georganiseerd. Een prima voorbereiding op de bekerfinale. Het is de bedoeling om deze wedstrijd volgend jaar weer te spelen.’

Zeeuws elftal - Feyenoord A1 0-1
Scoreverloop:
22‘ Jeff Hardeveld

Opstelling Feyenoord A1: Miazek (46’ Van der Linden); Korporaal, Houben (46’ Van Dorp), Hardeveld (65’ Houben), Driebergen; Nieuwkoop (46’ Proost), Dekker (65’ Elst), De Vos; Klooster (46’ Van der Putten), Dammers (65’ Klooster), Elst (46’ Robinson).

FEYENOORD B2 OVERKLAST BARENDRECHT B1

Feyenoord B2 heeft Barendrecht B1 tijdens een oefenwedstrijd alle hoeken van het veld laten zien. Trainer Marcel Koning gaf vooraf nog tegen zijn spelers aan dat hij vond dat zij het aan hun stand verplicht waren om een goede wedstrijd neer te zetten tegen Barendrecht, en zo geschiedde. ‘We hebben het goed opgepakt’, vond Koning.

Feyenoord B2 oefende tegen Barendrecht B1, omdat de Rotterdammers deze week naar Hongarije vertrekken om daar een toernooi te spelen. Koning wilde niet dat zijn ploeg wedstrijdritme zou verliezen door twee weken niet in actie te komen en daarom had hij een oefenwedstrijd tegen Barendrecht B1 geregeld. ‘Het bleek maar weer dat het lastig is om een ploeg bij de B-junioren te vinden die ons weerstand kan bieden’, merkte Koning op.

In Barendrecht stond Feyenoord B2 bij rust met 0-4 voor. Na de rust denderden de Rotterdammers door tot 0-8. In de laatste tien minuten lieten de spelers van Koning de teugels vieren en daardoor kon de thuisploeg nog iets terugdoen door twee keer te scoren. ‘We lieten het een beetje lopen, maar het was een prima pot’, meende Koning.

Barendrecht B1 - Feyenoord B2 2-8
Scoreverloop:
10’ 0-1 Tarik Fagrach
12’ 0-2 Rodney Kongolo
25’ 0-3 Ronaldo Schippers
35’ 0-4 Tarik Fagrach
43’ 0-5 Bart Sinteur (strafschop)
52’ 0-6 Tarik Fagrach
60’ 0-7 Rodney Kongolo
74’ 0-8 Mats Knoester
76’ 1-8
78’ 2-8

Opstelling Feyenoord B2: Ten Hove; Bijl, Hempenius, Knoester (41’ Roffelsen), De Sterke; Janga, Fagrach, Kongolo; Tilborg, Schippers (41’ Sinteur), El Hankouri (41’ Anez).

FEYENOORD C2 VERSLAGEN IN OEFENDUEL DOOR ADO DEN HAAG C2

Feyenoord C2 heeft een nipte nederlaag geleden tegen ADO Den Haag C2. De ploeg van trainer Edwin de Graaf kwam in eigen huis nog wel op een 2-0 voorsprong, maar had de kracht niet om die tot het einde stand te houden. ‘De frisheid die je nodig hebt om zo’n wedstrijd te winnen, was er niet’, reageerde De Graaf. ‘Dat kan wel eens gebeuren.’

Het oefenduel tussen Feyenoord C2 en ADO Den Haag C2 werd gehouden om spelers ritme te laten houden. ‘Heel veel jongens hebben aan toernooien meegedaan met C1. De spelers die niet zijn meegegaan laten we oefenwedstrijden spelen.’, sprak De Graaf. Gevolg was echter wel dat de coach maar twaalf spelers tot zijn beschikking had en zelfs reserve-doelman Jordie van Leeuwen in de tweede helft als speler moest invallen voor de geblesseerde Noah Lewis.

Ondanks dat Feyenoord C2 maar twaalf spelers had, werd er bij vlagen goed gespeeld. De Rotterdammers kwamen op een 2-0 voorsprong, maar De Graaf was niet tevreden. ‘We liepen te veel met de bal, maakten de verkeerde keuzes en het tempo lag te laag’, vond de trainer. Met name die verkeerde keuzes werden genadeloos afgestraft, want uit slordig balverlies vielen de aansluitingstreffer en de gelijkmaker. Vlak voor tijd werd zelfs de 2-3 raak gekopt.

Feyenoord C2 – ADO Den Haag C2 2-3
Scoreverloop:
8’ 1-0 Nelson Amadin (strafschop)
21’2-0 Delpiero Reboe
30’ 2-1
65’ 2-2
80’ 2-3

Opstelling Feyenoord C2: Van Leeuwen (36’ Azar); Geertruida, Lewis (56’ Van Leeuwen), Achraf, Loshi; Reemst, Heijberg, Huijgen; Reboe, Spakman, Amadin.

FEYENOORD D1 PAKT LANDSTITEL NA WINST OP PSV EN FC TWENTE
Feyenoord D1 was al kampioen uit hun afdeling, maar heeft nu ook nog de landstitel gepakt. De ploeg van trainer Gaston Taument won op de Herdgang in Eindhoven een drieluik met FC Twente en PSV en mocht zich daardoor de beste van Nederland noemen. ‘Fantastisch, geweldig voor die gasten. Het was een leuke happening’, reageerde Taument.

Feyenoord D1 moest in Eindhoven twee wedstrijden van twee keer twintig minuten kort achter elkaar afwerken. De Rotterdammers begonnen tegen PSV en daar werd meteen de basis gelegd voor het landskampioenschap. ‘We speelden een van de betere wedstrijden van het seizoen’, vond Taument. ‘We hebben PSV meteen bij de strot gegrepen en geen kans weggegeven. Die wedstrijd hebben we meer dan terecht gewonnen.’ Feyenoord D1 kwam op voorsprong via Quinten Maduro, waarna Wouter Burger de 2-0 op het scorebord bracht. Pas vlak voor tijd deed PSV iets terug.

Vlak na het eindsignaal van het duel tussen Feyenoord D1 en PSV D1 moest de ploeg van Taument meteen weer aantreden. Tegenstander FC Twente moest van Feyenoord winnen om een kans te maken op de hoofdprijs, maar dat gebeurde niet. ‘Die wedstrijd was iets minder, maar we hebben wel verdiend gewonnen. Zij speelden met veel beweging op het middenveld en daar hadden wij moeite mee. We waren ook tegen onszelf aan het voetballen, want sommige gasten waren helemaal op.’

Doordat ook de tweede wedstrijd door Feyenoord D1 werd gewonnen, ging de landstitel mee terug naar Rotterdam. ‘Stel dat we het niet hadden gehaald, dan was het geen smetje op het seizoen geweest, maar dit is heel mooi. Tegen FC Twente was het niet makkelijk en dat is volgende week ook de tegenstander in de beker. We weten dus wat ons te wachten staat’, zei Taument.

Feyenoord D1 – PSV D1 2-1
Scoreverloop:
10’ 1-0 Quinten Maduro
28’ 2-0 Wouter Burger
39’ 2-1

Feyenoord D1 – FC Twente D1 2-0
Scoreverloop:
6’ 1-0 Pepijn Doesburg
40’ 2-0 Pepijn Doesburg