Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord D1 onderuit in bekerfinale

Feyenoord D1 heeft donderdagmiddag in de bekerfinale verloren van Vitesse D1. De ploeg van trainer Gaston Taument was voetballend de betere ploeg, maar werd op effectiviteit geklopt. ‘Ik ben tevreden met de uitvoering, het resultaat was helaas geflatteerd’, sprak de coach van de Rotterdammers.

Feyenoord D1 had voor rust de leiding kunnen nemen tegen de fysiek sterkere Arnhemmers. De Rotterdammers raakten echter drie keer de lat en onder meer Revelino Kramer miste een grote kans. Hij mikte de bal na een kwartier spelen vrij voor het doel in de handen van de keeper. ‘We voetbalden ons goed onder de druk en het fysieke spel van de tegenstander uit’, vond Taument. ‘Alleen we misten in de eindfase de finesse.’

Doordat D1 zichzelf niet beloonde voor het goede spel, stond het bij rust nog 0-0. Na de pauze veranderde het spelbeeld niet, maar was het wel Vitesse dat op voorsprong kwam. In de 50ste minuut werd een bal vanuit de kluts raak geschoten. D1 moest vervolgens in de achtervolging met nog tien minuten te gaan.

Taument koos ervoor om achterin één op één te gaan spelen, maar dat pakte niet uit als gehoopt. De tegenstander scoorde meteen nog een keer (0-2). D1 zette nog alles op alles om de aansluitingstreffer te maken, maar uit een counter werd het zelfs 0-3. Vlak voor tijd kon Aimé Omgba nog wel de 1-3 maken. Die kwam echter te laat.

‘We hebben niet onder gedaan voor Vitesse, maar we hadden onszelf moeten belonen. Toch ben ik tevreden over de manier waarop we hebben gespeeld’, besloot Taument.

Feyenoord D1 – Vitesse D1 1-3
Scoreverloop:
50’ 0-1
52’ 0-2
55’ 0-3
56’ 1-3 Aimé Omgba

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Valk, Bogarde, Esajas; Zitman, Omgba, Kramer (45’ Troost); Kasius, Van der Zeeuw (50’ Deurloo) en Naujoks.