basisplaatje_logo_academy

Feyenoord D1 naar bekerfinale na winst op Sparta D1

Feyenoord D1 heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de bekerfinale. De ploeg van coach Gaston Taument bleef in de halve finale tegen Sparta D1 steken op een 1-1 gelijkspel, maar won na strafschoppen met 4-2. Doelman Ot van der Last stopte twee strafschoppen in de penaltyserie en had daarmee een groot aandeel in de zege.

Feyenoord D1 begon sterk in de halve finale van de beker. De thuisploeg kreeg voor rust goede mogelijkheden om de score te openen. Zo schoot Aimé Omgba vrij voor het doel op de keeper van Sparta. Twan van der Zeeuw schoot op de lat en kopte ook de rebound op de lat. 'De bal ging er maar niet in', zei Taument. 'We hebben zeker vier of vijf grote kansen gehad op de 1-0, maar voetballend was het niet echt goed. We gingen mee in de strijd van Sparta. Het was slordig en er werd veel de lange bal gespeeld.'

Waar Feyenoord D1 de kansen niet afmaakte, was Sparta D1 tien minuten voor tijd uit de counter wel trefzeker. De gastheren hadden met nog tien minuten te gaan daardoor iets recht te zetten, maar Taument had nooit het gevoel dat zijn ploeg niet meer zou scoren. Hij kreeg gelijk. Drie minuten voor het einde omspeelde Twan van der Zeeuw de doelman van de bezoekers en schoot hij de bal hoog raak. 'Daarna probeerden we door te drukken, maar het lukte niet meer om nog eens te scoren', sprak Taument.

Feyenoord en Sparta moesten dus via strafschoppen uit maken wie zich voor de finale zou plaatsen. De thuisploeg was in de penaltyserie effectiever, met dank aan twee reddingen van Feyenoord-keeper Ot van der Last. In de finale is AZ of Vitesse de tegenstander.

Feyenoord D1 - Sparta D1 1-1 (Feyenoord D1 wint na strafschoppen)
50' 0-1
57' 1-1 Twan van der Zeeuw

Opstelling Feyenoord D1: Van der Last; Papendrecht, Bogarde, Tel (50' Deurloo), Esajas; Valk, Zitman, Omgba; Kasius (35' Naujoks), Cukur (45' Lopes Oliveira) en Van der Zeeuw.