Fanshop
Fanshop
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord D1 in blessuretijd langs stadsgenoot Excelsior

Feyenoord D1 heeft de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2015-2016 donderdagavond winnend afgesloten. Het elftal van trainer Gaston Taument boekte een 2-1 overwinning op Excelsior Rotterdam D1. De ploeg opende in de slotfase van de wedstrijd de score, maar zag Excelsior vervolgens nog langszij komen. Met een snoeiharde vrije trap schoot Milan Hokke Feyenoord in de blessuretijd alsnog naar de zege.

In de eerste helft bleven grote kansen achterwege. ‘Dit was duidelijk de eerste wedstrijd van het seizoen, want het oogde af en toe nog wat onwennig’, sprak trainer Gaston Taument. ‘Vooral voor rust waren de jongens zoekende. In balbezit stonden we wat te dicht op elkaar en hielden we het veld niet altijd even groot.’

In de tweede helft ging het baltempo bij Feyenoord omhoog. Dat leidde tot goede kansen voor de thuisploeg. Toch duurde het tot vlak voor het eindsignaal totdat Feyenoord D1 de score in de stadsderby opende. Een afgemeten voorzet van Max Christoffel werd door invaller en debutant Ilyass el Massoudi knap binnengekopt: 1-0.

De gastheren konden niet lang genieten van de voorsprong, want direct na de aftrap was Feyenoord-doelman Jaimy Kroesen kansloos bij een inzet van de uitploeg. Feyenoord D1 ging vervolgens opnieuw op zoek naar de overwinning en werd daarvoor in blessuretijd beloond. Een vrije trap van zo’n achttien meter werd door Feyenoordmiddenvelder Milan Hokke hard tegen de touwen geschoten: 2-1.

Feyenoord D1 – Excelsior Rotterdam D1 2-1
Scoreverloop:
57' 1-0 El Massoudi
58' 1-1
60+1' 2-1 Hokke

Opstelling Feyenoord D1: Kroesen; Van Veldhoven, Owusu (31' Baars), Hartjes, Rijnja; Oulad M’Hand, Bodo (31’ Bol), Hokke; Tearr (40’ ’t Zand), Roels (40’ El Massoudi) en Christoffel.