Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord contracteert middenvelder João Carlos Teixeira

João Carlos Teixeira mag zich vanaf deze week Feyenoorder noemen. De 27-jarige Portugese middenvelder komt over van Vitoría Guimarães en tekende vrijdagochtend een tweejarig contract in De Kuip tot de zomer van 2022 met een optie voor Feyenoord voor nog een jaar.

Teixeira begon zijn professionele voetbalcarrière in de jeugdopleiding van SC Braga. In 2004 maakte hij als jeugdspeler de overstap naar Sporting Lissabon, waar hij ruim acht jaar speelde. In 2012 volgde een internationale transfer naar Liverpool.

De afgelopen seizoenen was de rechtsbenige middenvelder weer actief in zijn geboorteland Portugal. In het door het coronavirus onderbroken Portugese voetbalseizoen 2019-2020 kwam Teixeira dertig keer in actie voor zijn club Vitoría Guimarães. Daarin scoorde hij tien keer en gaf hij drie assists.

Technisch directeur Frank Arnesen over de gewenste versterking voor het middenveld: ‘Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie. Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee naar Feyenoord.’

Teixeira sluit na het ondertekenen van zijn contract gelijk aan bij de selectie op trainingscomplex 1908 om zijn eerste training als Feyenoorder af te werken. Hij gaat spelen met rugnummer 20.