Fanshop
Fanshop
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord C2 te sterk voor ADO Den Haag

Feyenoord C2 heeft dinsdagavond in de competitie met 0-1 gewonnen op bezoek bij ADO Den Haag C2. De Rotterdammers kwamen halverwege de eerste helft op voorsprong en hielden die marge daarna vast.

Uitwedstrijden bij het fysiek sterke ADO Den Haag zijn altijd lastig, omdat de tegenstander de beuk erin kan gooien, vertelde coach Davey van den Berg zijn ploeg voor het duel. Hij sprak met zijn ploeg af om te blijven voetballen en dat lukte voor rust bij vlagen. 'ADO speelde veel de lange bal en wij waren soms te onrustig in het veld. Daardoor werd het rommelig, maar in fases werd er door ons wel goed gevoetbald', zag Van den Berg.

Na negentien minuten voetballen kwam Feyenoord C2, dat het betere veldspel liet zien, op voorsprong. Een lange bal werd doorgekopt door spits Pepijn Doesburg. Middenvelder Splinter de Mooij maakte een goede loopactie in de diepte en kon de doorgekopte bal in het doel schieten: 0-1. ADO werd voor rust nauwelijks gevaarlijk. 'We stonden goed opgesteld in de verdediging', aldus Van den Berg.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. Feyenoord had niet meer de rust om goed te voetballen, terwijl ADO steeds meer druk zette in de jacht op de gelijkmaker. Het werd daardoor vooral tegenhouden voor de Rotterdammers en dat lukte. Toshio Lake had vlak voor tijd nog een kans om Feyenoord in veilige haven te schieten, maar zijn schot ketste via de onderkant van de lat uit het doel. 'We hebben ons niet laten afbluffen. Dit is een lekkere overwinning', besloot Van den Berg.

ADO Den Haag C2 - Feyenoord C2 0-1
Scoreverloop:
19' 0-1 Splinter de Mooij

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Hall, Rustveld, Hoogenboom, Hartman; De Mooij, El Karbachi, Yates (35' Gündüz); Summerville, Doesburg (55' Dijksteel) en Azarkan (45' Lake).