basisplaatje_logo_academy

Feyenoord C1 verliest van effectief Borussia Mönchengladbach

Feyenoord C1 heeft op bezoek bij Borussia Mönchengladbach een 4-0 nederlaag geleden. De ploeg van trainer Jeffrey Oost kwam in het oefenduel vooral fysiek tekort ten opzichte van de Duitse opponent, maar werkte wel een prima tweede helft af. ‘Zij waren alleen effectiever’, sprak Oost. Feyenoord D1 boekte juist een grote overwinning in Duitsland: 0-4.

De eerste helft had Feyenoord C1 niets in te brengen tegen de Duitse tegenstander. De Rotterdammers konden fysiek niet op tegen de thuisploeg en kwamen daardoor voorin en op het middenveld nauwelijks aan voetballen toe. Veel kansen kreeg Borussia Mönchengladbach ook niet, maar de ploeg was wel effectief en scoorde twee keer.

Na de pauze kwam Feyenoord beter in het spel, maar ontbrak wederom de fysieke kracht om in het strafschopgebied van de tegenstander echt tot kansen te komen. ‘Ik ben dik tevreden over het spel in de tweede helft’, zei Oost. ‘We hebben goede combinaties laten zien, alleen fysiek kwamen we tekort. Dit was in ieder geval een heel nuttige oefenpot.’

Borussia Mönchengladbach C1 - Feyenoord C1 4-0
15’ 1-0
31’ 2-0
45’ 3-0
64’ 4-0

Opstelling Feyenoord C1: Korevaar; Geertruida, Lewis, Smeulers, Aslan; Van Reemst (45’ Hoogenboom), Huijgen, Kokcu (15’ Heijberg); Van Ewijk (45’ El Hankouri), Reboe (36’ Hall) en Amadin.

FEYENOORD D1 VEEL TE STERK VOOR BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH

Feyenoord D1 heeft een mooie ervaring opgedaan op bezoek bij Borussia Mönchengladbach. De ploeg van trainer Gaston Taument won met 0-4, maar kon vooral genieten van de ambiance. ‘We speelden op een mooi, nieuw complex net naast het stadion. Dat is een mooi leermoment voor de jongens’, sprak Taument.

Voor Taument was het treffen met Mönchengladbach vooral een duel waarin hij wilde zien of zijn ploeg opgewassen is tegen fysiek sterke tegenstanders. De Rotterdammers hadden het de eerste helft eigenlijk te makkelijk, waardoor ze al snel slordig werden en niet veel kansen kregen. ‘We werden te gemakzuchtig in de passing’, vond de coach. ‘Dat hebben we vaker als we sterker zijn en dan gaan we ook te lang lopen met de bal.’

Dat het gemakkelijk ging, bleek wel uit het uiteindelijke resultaat. Via doelpunten van Sem Valk (2x), Denso Kasius en Tiago Cukur werd het 0-4. ‘Ik heb veel dingen gezien waar we aan moeten werken, dus het was een nuttige wedstrijd’, zei Taument.

De oefenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach was een van de duels die de Rotterdammers dit seizoen willen spelen om de spelers te laten wennen aan wedstrijden tegen buitenlandse tegenstanders. ‘We willen dit een paar keer per seizoen doen en ook een aantal van die ploegen bij ons laten spelen. Dat is een mooie ervaring voor die jongens’, aldus Taument.

Borussia Mönchengladbach D1 - Feyenoord D1 4-0
30’ 0-1 Sem Valk
57’ 0-2 Denso Kasius
65’ 0-3 Sem Valk
​69’ 0-4 Tiago Cukur