basisplaatje_logo_academy

Feyenoord C1 pakt winst tegen Ajax

Feyenoord A1 heeft de uitwedstrijd tegen FC Volendam met veel moeite gewonnen. De ploeg van trainer Marcel Koning won met 3-4. ‘FC Volendam had minimaal recht op een punt’, aldus de coach. Feyenoord B1 boekte een ruime overwinning bij NEC/FC Oss B1 (0-4), maar overtuigde niet. De mini-Klassieker tussen Feyenoord C1 en Ajax C1 leverde een 2-1 overwinning op voor de Rotterdammers. In het laatste kwartier boog het elftal van Jeffrey Oost een 0-1 achterstand om. Feyenoord C2 won met 1-5 bij Brabant United C2, terwijl Feyenoord D1 eindelijk weer eens een competitiezege boekte. Roda JC D1 werd op Varkenoord met 3-0 verslagen.

Feyenoord A1 ontsnapt met driepunter tegen FC Volendam A1
Feyenoord A1 heeft met pijn en moeite drie punten overgehouden aan het bezoek aan Volendam. Tegen FC Volendam A1 won de ploeg van trainer Marcel Koning uiteindelijk met 3-4. Invaller Måns Herrmann kroonde zich twintig minuten voor tijd tot matchwinner. ‘We zijn vandaag ontsnapt’, aldus Koning.

Het duel in het Noord-Hollandse vissersdorp begon voortvarend voor Feyenoord A1. Marlon Slabbekoorn zette de bezoekers al snel op fraaie wijze op voorsprong, maar het antwoord van FC Volendam volgde al even snel. ‘Na die 0-1 hadden we eigenlijk door moeten drukken en de 0-2 moeten maken’, sprak de trainer van de Rotterdammers. ‘Dat deden we niet en na de gelijkmaker zakte het aan onze kant helemaal in.’

Via Nigel Robertha kwam Feyenoord voor rust wel opnieuw op voorsprong, maar opnieuw kwam de thuisploeg al snel op gelijke hoogte. Na de pauze kwam FC Volendam voor het eerst aan de leiding. ‘We speelden zo slordig. In balbezit maakten we veel fouten. Na rust toonden we wel wat meer inzet, maar nog steeds bleef het spel matig’, aldus Koning, die Gustavo Hamer en doelman Justin Bijlow (beiden geblesseerd) nog altijd miste.

Opnieuw Robertha bracht Feyenoord een half uur voor het eindsignaal op gelijke hoogte. Måns Herrmann, die als invaller net binnen de lijnen was gekomen, maakte de winnende treffer. Koning: ‘En daarmee hebben we eigenlijk teveel gekregen. FC Volendam had minimaal recht op een punt. Zij hadden meer kansen, dus hadden we ook zomaar kunnen verliezen. Als we na de winterstop mee willen doen om de bovenste plekken in de kampioenspoule, moeten we echt uit een ander vaatje tappen.’

FC Volendam A1 – Feyenoord A1 3-4
3' 0-1 Marlon Slabbekoorn
12' 1-1
39' 1-2 Nigel Robertha
42' 2-2
55' 3-2
64' 3-3 Nigel Robertha
71' 3-4 Måns Herrmann

Opstelling Feyenoord A1: Velanas (16' Ten Hove); Kingsale (46' Den Hoedt), Van der Meer, Knoester, Absalem; Hansson (60' Herrmann), El Hankouri (46' Korporaal), Van Haaren; Fernandes, Robertha en Slabbekoorn (76' Sinteur).

Feyenoord B1 boekt eenvoudige zege bij NEC/FC Oss B1
Feyenoord B1 heeft zonder groots te spelen gewonnen van NEC/FC Oss B1. Het elftal van oefenmeester Cor Adriaanse kwam al snel op voorsprong (0-2) en liep na de kantenwisseling uit naar 0-4. ‘Een goede uitslag, maar qua spel valt er nog wel wat te verbeteren’, vertelde Adriaanse.

De Rotterdamse bezoekers kenden een droomstart. Feyenoord-aanvaller Dylan Vente zette na een minuut goed druk en bezorgde de bal bij Mohamed Choukoud, die Tahith Chong in stelling bracht. Van dichtbij maakte hij de 0-1. Amper vijf minuten later was het opnieuw Chong die zijn handtekening zette onder een Feyenoord-treffer. ‘Vervolgens hebben we zeker nog twee goede kansen gehad’, sprak Adriaanse. ‘Helaas waren we slordig in de eindpass.’

Na rust gooide topscorer Dylan Vente de wedstrijd al snel in het slot door de 0-3 voor zijn rekening te nemen. Een counteraanval uit het boekje, via doelman Wouter Beukers en Tahith Chong kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van invaller Delpiero Reboe. Hij bleek het eindstation: 0-4.

‘De uitslag doet vermoeden dat we goed gespeeld hebben, maar dat vond ik eigenlijk wel meevallen. We speelden slordig en maakten veel verkeerde keuzes. Daarnaast vond ik het een beetje slap’, besloot Adriaanse.

NEC/FC Oss B1 – Feyenoord B1 0-4
1' 0-1 Tahith Chong
6' 0-2 Tahith Chong
52' 0-3 Dylan Vente
69' 0-4 Delpiero Reboe

Opstelling Feyenoord B1: Beukers; Reith (68' Van den Ende), Van Wetten, Blesgraaf, Malacia; Wehrmann (72' Kaptein), Van Mullem, Choukoud; Toure (65' Reboe), Vente (72' Loshi) en Chong.

Feyenoord C1 op karakter langs Ajax C1
De mini-Klassieker tussen de C1-elftallen van Feyenoord en Ajax werd een prooi voor Feyenoord (2-1). De Rotterdammers kwamen in de tweede helft van het aantrekkelijke duel nog wel op achterstand, maar toonden veerkracht door in het laatste kwartier twee keer te scoren. ‘Er stond vandaag wederom een team’, aldus trainer Jeffrey Oost.

Feyenoord, waar Wouter Burger al snel een gele kaart kreeg, koos er in de openingsfase duidelijk voor om de bezoekers uit Amsterdam onder druk te zetten. ‘Ik denk dat we daar in de eerste tien minuten aardig in geslaagd zijn, maar daarna knokte Ajax zich terug in de wedstrijd. Zij waren sterk in de duels en gevaarlijk in de omschakeling’, vertelde Oost, die zag dat zijn ploeg via Splinter de Mooij in de eerste helft een goede kans op de openingstreffer kreeg.

Direct na rust was Ajax C1 de bovenliggende partij. Dat de Amsterdammers via een snelle tegenaanval op voorsprong kwamen, was dan ook niet onverdiend. Ajax C1 kreeg niet veel later zelfs dé kans op de 0-2, maar een strafschop werd door Feyenoord-keeper Thijs Jansen op schitterende wijze gered. Oost: ‘Na die actie hebben we echt veerkracht getoond.’

Feyenoord-spits Toshio Lake bracht zijn ploeg, na een goede passeeractie en assist van Wouter Burger, op gelijke hoogte. De Rotterdammers gingen vervolgens op zoek naar het winnende doelpunt en leken daarvoor beloond te worden. Een treffer werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd. De beloning volgde alsnog: een dieptebal van Melayro Bogarde kwam bij invaller Pepijn Doesburg terecht. Op de achterlijn passeerde hij een Ajax-verdediger, waarna hij ook de Amsterdamse doelman verschalkte: 2-1. Doesburg kreeg niet veel later een goede kans op de 3-1, maar die misser had geen gevolgen. ‘Geen van mijn spelers heeft vandaag zijn kopje laten hangen. Iedereen is blijven knokken en ook de wissels toonden 150 procent beleving’, besloot Oost.

Feyenoord C1 – Ajax C1 2-1
46' 0-1
55' 1-1 Toshio Lake
66' 2-1 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C1: Jansen; Hall, Hoogenboom (39' El Karbachi), Bogarde, Yates (59' Van Leeuwen); Gündüz (63' Doesburg), De Mooij, Burger (68' Rustveld); Azarkan, Lake en Summerville.

Feyenoord C2 herstelt zich na rust bij Brabant United C2
Feyenoord C2 heeft drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd bij Brabant United C2. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft niet goed voor de dag, maar herstelden zich na rust. Uiteindelijk boekte Feyenoord zelfs een ruime overwinning: 1-5. ‘Maar de eerste helft was onze slechtste helft van het seizoen’, aldus trainer Daniel van der Meulen.

Feyenoord kwam in het eerste bedrijf niet goed voor de dag. ‘Ik was absoluut niet tevreden over de uitvoering voor rust’, sprak Van der Meulen. ‘We gaven teveel ruimte weg aan Brabant United. Daar kwam ook het terechte openingsdoelpunt uit voort. Van afstand kon één van hun spelers zomaar aanleggen voor een schot. Overigens schoot hij hem wel fantastisch voorbij onze doelman Rutger Bax.’

Nog voor de kantenwisseling draaide de uitploeg de wedstrijd volledig om. Révelino Kramer, op aangeven van Denso Kasius, zorgde voor de gelijkmaker, waarna Twan van der Zeeuw op fantastische wijze voor de 1-2 zorgde. Na een individuele actie vanaf eigen helft, schoot hij van afstand raak.

In de tweede helft herstelde Feyenoord zich enigszins. Van der Meulen: ‘We waren wat rustiger aan de bal, waardoor we beter in ons spel kwamen.’ Al snel na rust tekende Tiago Cukur met een knappe kopbal voor de 1-3. Vervolgens greep Jordy Axt de hoofdrol. Na lang blessureleed maakte Axt niet alleen zijn rentree, hij luisterde zijn terugkeer ook op met twee doelpunten. ‘Erg fijn voor Axt’, aldus Van der Meulen.

Brabant United C2 – Feyenoord C2 1-5
11' 1-0
29' 1-1 Révelino Kramer
33' 1-2 Twan van der Zeeuw
39' 1-3 Tiago Cukur
56' 1-4 Jordy Axt
65' 1-5 Jordy Axt

Opstelling Feyenoord C2: Bax; Papendrecht, Van der Sloot, Brugman, Van der Zeeuw; Valk (41' Naujoks), Omgba, Kramer; Kasius (35' Maas), Cukur (55' Axt) en Belarbi (55' Esajas).

Feyenoord D1 in kwartier voorbij Roda JC D1
Feyenoord D1 heeft na ruim een maand zonder competitiezege weer een overwinning geboekt. Het elftal van trainer Gaston Taument was op Varkenoord duidelijk een maat te groot voor Roda JC D1: 3-0. In een fase van slechts vijftien minuten scoorde Feyenoord drie keer.

Feyenoord D1, dat vorige week voor de beker won bij NEC/FC Oss D1 (1-2), was in de eerste helft de baas op het veld. ‘IK vond dat wij goed veldspel lieten zien’, vertelde coach Taument. ‘We stonden goed en we waren, in tegenstelling tot in andere wedstrijden, rustig aan de bal. Daarnaast zat er best wel wat tempo in onze aanvallen.’

De thuisploeg kwam op voorsprong via een rake vrije trap van Max Christoffel. Amper drie minuten later was het opnieuw raak, nadat Merlijn Roels zijn teamgenoot Corné van Houwelingen knap bediende. Saladin Oulad M’Hand, met een schot van afstand, gooide de wedstrijd nog voor de pauze in het slot.

‘Daarna zijn we ook nooit meer in de problemen gekomen’, sprak Taument. ‘Het is jammer dat we in de tweede helft niet net wat scherper waren, want de kansen op een hogere score waren er wel. Ik ben tevreden met het optreden van mijn ploeg en ben benieuwd naar volgende week. Dan spelen we de stadsderby tegen koploper Sparta. Kijken of we het dan ook kunnen brengen.’

Feyenoord D1 – Roda JC D1 3-0
10' 1-0 Max Christoffel
13' 2-0 Corné van Houwelingen
24' 3-0 Saladin Oulad M’Hand

Opstelling Feyenoord D1: Remie; Jen Hong Li, Owusu (43' Baars), Rijnja, Van Paasen; Roels, Oulad M’Hand, El Massoudi; Bodo (47' Bol), Van Houwelingen (43' Tearr) en Christoffel.