Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
De Club

Feyenoord boekt recordomzet en miljoenenwinst

Feyenoord heeft het boekjaar 2017-2018 afgesloten met een nettowinst van 11,6 miljoen euro. Dat is te lezen in het jaarverslag 2017-2018, dat vandaag is gepubliceerd door de club. Feyenoord heeft afgelopen seizoen bovendien een recordomzet van 99,4 miljoen euro geboekt. Het is het zevende jaar op rij dat een positief financieel resultaat is behaald.

Vergroting eigen vermogen
Dankzij het positieve resultaat is Feyenoord er, in vervolg op de positieve resultaten over de afgelopen zes seizoenen, wederom in geslaagd om het eigen vermogen te vergroten. Het eigen vermogen is gedurende het boekjaar gestegen van 24 miljoen euro naar 31,6 miljoen euro per 30 juni 2018.

Recordomzet
De omzet over het afgelopen seizoen bedroeg 99,4 miljoen euro en is daarmee de hoogste uit de clubgeschiedenis. De stijging van de omzet, die vorig seizoen nog 68,7 miljoen euro was, is voornamelijk het gevolg van deelname aan de UEFA Champions League en de daarmee gepaard gaande wedstrijdbaten. En de winst van en de thuiswedstrijden in het kader van de KNVB Beker. Verder namen de inkomsten uit onder meer partnerships en merchandising het afgelopen seizoen toe.

Een deel van de inkomsten is door Feyenoord besteed aan investeringen in de nieuwe trainingsaccommodatie voor het eerste elftal, investeringen in het nieuw te bouwen jeugdcomplex, transfers en aan het terugkopen van een deel van de aandelen van de Vrienden van Feyenoord.

Jan de Jong: ‘Heel mooie cijfers’
‘Dit zijn heel mooie cijfers die tevens aantonen dat het spelen van UEFA Champions Leaguevoetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs. We tikken bijna de 100 miljoen euro aan,’ zegt algemeen directeur Jan de Jong.

‘Maar ook het spelen van Europa Leaguevoetbal is financieel zeer aantrekkelijk. Kortom, Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien. Feyenoord kiest er echter wel zeer bewust voor elk jaar te begroten zonder Europees voetbal, met als resultaat dat als je je onverhoopt een keer niet plaatst, je niet direct in de financiële problemen komt.’

Doordat de ploeg zich deze zomer niet wist te kwalificeren voor Europees voetbal zal de omzet over de lopende voetbaljaargang naar verwachting rond de 68 miljoen euro uitkomen. Desalniettemin verwacht Feyenoord ook over het seizoen 2018-2019 – en daarmee dus voor het achtste jaar op rij – toch uit te komen op een positief bedrijfsresultaat.

Klik hier om het jaarverslag 2017-2018 te lezen.