Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1
9d92bcaffa43f0b68dcb70a7a67fc0fd_2000_2000.JPG

Feyenoord boekt grootste zege van het seizoen

Feyenoord heeft het legioen zondag een fraai Valentijnscadeau bezorgd. Het team van Dick Advocaat boekte in de thuiswedstrijd tegen Willem II de grootste overwinning van het seizoen: 5-0. De goals werden gemaakt door vijf verschillende doelpuntenmakers.

Wie tegen het einde van de eerste helft had voorspeld dat er na afloop een eindstand van 5-0 op het scorebord zou staan, was vreemd aangekeken. Tot dat moment was Willem II de gevaarlijkste ploeg geweest in De Kuip en Feyenoord stelde daar bitter weinig tegenover. De ploeg speelde ongeïnspireerd en in een veel te laag tempo, met als gevolg dat er tot de blessuretijd geen enkele Rotterdamse kans te noteren viel.

Over het dode punt heen
Net voordat beide teams richting de kleedkamer gingen, dook ineens Jens Toornstra als een duveltje uit een doosje op in het strafschopgebied. De aanvallende middenvelder bekroonde de eerste de beste echt goede Feyenoord-aanval van de middag met een fraaie goal. Daarmee hielp hij het team niet alleen aan de niet meer verwachte voorsprong voor de rust, maar ook over het dode punt heen.

De 1-0 van Toornstra bleek een bevrijdend effect te hebben op Feyenoord, dat in de tweede helft plots swingend voor de dag kwam. Binnen een paar minuten resulteerde dit in een doelpunt van Bryan Linssen, die kort daarvoor al op de paal had geschoten. De spits was even later aangever bij de 3-0, toen hij invaller Luis Sinisterra de bal op een presenteerblaadje aanbood bij de tweede paal. Daardoor was het duel binnen no-time gespeeld en had de ploeg geen kind meer aan de bezoekers.

Doelpuntenhonger
De doelpuntenhonger van Feyenoord was echter nog niet gestild. Mede doordat Dick Advocaat met Nicolai Jørgensen en Róbert Bozeník nog twee verse aanvallende krachten binnen de lijnen bracht, zag Willem II-doelman Arijanet Muric de rest van de middag de ene na de andere Feyenoorder voor zich opduiken. Uiteindelijk bleef de teller steken op vijf goals, dankzij een strafschop van Steven Berghuis en een bekeken afstandsschot van Orkun Kökcü.

De Turkse middenvelder kende zodoende een extra geslaagde rentree na een blessure, wat ook gold voor Justin Bijlow. Hij kon bij zijn eerste wedstrijd sinds begin november direct een clean sheet noteren. Zo werd het al met al een onbezorgde middag voor Feyenoord, dat met vertrouwen kan toeleven naar woensdagavond. Dan staat in Friesland de belangrijke kwartfinale in het toernooi om de TOTO KNVB Beker tegen sc Heerenveen op het programma.