Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord-Go%20ahead%20eagles-42

Feyenoord boekt grootste zege sinds dertig jaar

De monsterzege (8-0) die Feyenoord woensdagavond boekte tegen Go Ahead Eagles was de grootste overwinning in bijna dertig jaar. Het duel met de Deventenaren leverde nog meer interessante statistieken en weetjes op. Een terugblik aan de hand van acht feiten.

Eerste achtklapper in dertig jaar
Bijna dertig jaar geleden wist Feyenoord voor het laatst met acht doelpunten verschil te winnen. Op 24 mei 1987 werd AZ in De Kuip met dezelfde cijfers verslagen als Go Ahead Eagles afgelopen woensdag. In totaal slaagde Feyenoord er in de geschiedenis vijftien keer in om acht keer of meer te scoren. De grootste Eredivisiezege is nog altijd de 10-0 tegen NAC Breda, op 8 december 1963.

Twee keer zes of meer
Feyenoord is de enige club in de Eredivisie die dit seizoen zes doelpunten of meer in één wedstrijd produceerde. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst deed dit ook al in het thuisduel met Sparta Rotterdam: 6-1.

Negen op rij
De overwinning op Go Ahead Eagles betekende de negende thuiszege op rij voor Feyenoord. Het is de beste serie sinds de periode oktober 2002 – augustus 2003. Toen werden vijftien thuisduels op rij in winst omgezet.

Toornstra thuis in De Kuip
Jens Toornstra was woensdagavond voor de vierde thuiswedstrijd op rij trefzeker. Met drie goals bracht hij zijn seizoenstotaal op dertien, waarmee hij een persoonlijk record heeft gevestigd. Opvallend is dat Toornstra al zijn goals in De Kuip maakte. Tegen Go Ahead tekende hij bovendien voor de vijfde keer dit seizoen voor de openingstreffer.

 

 @jenstoornstra! #feygae #Feyenoord

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord.rotterdam) op

Zes doelpuntenmakers
Naast Toornstra waren woensdagavond Eljero Elia, Dirk Kuyt, Jan-Arie van der Heijden, Eric Botteghin en Michiel Kramer trefzeker. Daarmee kwam het aantal verschillende doelpuntenmakers in één wedstrijd op zes. De laatste keer dat dit gebeurde, was op 19 maart 1995 (6-1 tegen MVV).

Mooie mijlpaal Kuyt
Dirk Kuyt bereikte woensdagavond een mooie persoonlijke mijlpaal. Zijn 3-0 tegen Go Ahead was zijn 150ste treffer in de Eredivisie. 99 van die goals maakte de aanvoerder, die afgelopen zondag al zijn negenhonderdste wedstrijd speelde in het profvoetbal, voor Feyenoord. Voor Kuyt was het bovendien zijn eerste Eredivisiegoal tegen Go Ahead, waardoor MVV nu de enige club is waartegen Kuyt niet scoorde in de Eredivisie.

 

Thumbs up voor onze captain! goals in de Eredivisie!  @kuyt #feygae #Feyenoord

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord.rotterdam) op

Kuipdebuut voor Hamer
Gustavo Hamer maakte afgelopen zondag in de Klassieker al zijn officiële debuut voor Feyenoord. Woensdagavond volgde zijn officiële Kuipdebuut. Het 19-jarige talent verving na 69 minuten Bart Nieuwkoop op de rechtsbackpositie.

 

Great win yesterday

Een bericht gedeeld door Gustavo_hamer (@gustavohamerr) op

Eerste woensdagwinst in drie jaar
De zege op Go Ahead betekende de eerste Eredivisiezege op woensdag sinds 2 april 2014, toen Heracles Almelo met 1-2 werd verslagen. Van de drie daaropvolgende midweekse wedstrijden werden er twee verloren en één gelijkgespeeld.