Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
contr%20hammouti-2

Feyenoord bindt verdediger Faris Hammouti

Faris Hammouti heeft woensdagochtend in de Boardroom van De Kuip zijn eerste profcontract bij Feyenoord getekend. De 19-jarige verdediger, die afgelopen seizoen uitkwam in Feyenoord Onder 19, zette zijn handtekening onder een verbintenis voor twee jaar met een optie voor een extra seizoen.

Hammouti heeft bijna de volledige jeugdopleiding van Feyenoord doorlopen, nadat hij als E-pupil de overstap maakte van IJFC uit IJsselstein. Hij begon op Varkenoord als rechtsbuiten, speelde daarna enige tijd als middenvelder, maar is de laatste jaren een verdediger die zowel centraal als op rechts uit de voeten kan.

Hammouti, die werd bijgestaan door zijn begeleider Peter de Vries, had woensdag naast verschillende familieleden ook zijn eerste trainer van IJFC uitgenodigd om aanwezig te zijn bij zijn contractondertekening. ‘Hij heeft ervoor gezorgd dat ik destijds bij Feyenoord terecht kwam en is me sindsdien altijd blijven steunen’, vertelde Hammouti.

Voor Hammouti is de ondertekening van zijn contract een nieuwe mijlpaal dit jaar, nadat hij vorige maand zijn debuut maakte voor Marokko Onder 20 in de kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Gambia. ‘Het was heel bijzonder voor mij om voor het eerst het shirt van Marokko te mogen dragen’, vertelde Hammouti. ‘Zo is het ook een droom die uitkomt dat ik nu mijn eerste contract bij Feyenoord mag tekenen. Ik hoop uiteindelijk de stap naar het eerste elftal te kunnen maken.’

Feyenoord en Hammouti zullen in onderling overleg bekijken wat de beste vervolgstap is voor de verdediger. ‘We hebben samen met Faris en zijn begeleiders een plan uitgestippeld om hem op een zo hoog mogelijk niveau aan spelen toe te laten komen, zoals we dat ook bijvoorbeeld met Bert Koomen en Mo El Hankouri hebben gedaan’, zei technisch directeur Martin van Geel. ‘Dit contract is daarom niet alleen een beloning voor Faris, maar hopelijk ook een extra stimulans om hard te blijven werken en zich verder te blijven ontwikkelen.’