Fanshop
Fanshop
IMG_7369

Feyenoord betreurt poging tot misbruik sfeeractie

Supporters zorgden donderdagavond bij de halve finale van de KNVB beker tegen AZ voor een fantastische sfeer in De Kuip. Voor de wedstrijd was er een schitterende vellenactie, mogelijk gemaakt door tientallen supporters die reeds in de vroege ochtend aanwezig waren om de actie voor te bereiden. De uitvoering door de ruim 45.000 aanwezige supporters was geweldig. Goed om te zien was het ook, dat het papier na de actie volgens afspraak niet op het veld terechtkwam, waardoor het wedstrijdverloop niet beïnvloed werd.

Feyenoord betreurt het wel dat een belangrijk onderdeel van de sfeeractie geen doorgang heeft gevonden. Een tientallen metersbreed spandoek met de tekst ‘Feyenoord Cupfighters’ vormde onderdeel van de vooraf door supporters aangevraagde en door Feyenoord goedgekeurde sfeeractie, maar bij een laatste bezichtiging op de ochtend van de wedstrijd bleek het doek aan de achterzijde te zijn voorzien van een tweede doek met een tegen de clubleiding gerichte boodschap. Zoals bekend hanteert de club de richtlijn dat spandoeken alleen positief en ondersteunend aan de eigen ploeg mogen zijn.

Feyenoord heeft aangeboden om het oorspronkelijk aangemelde spandoek – mits ontdaan van het tweede doek – tóch te gebruiken, maar de supporters zagen hiervan af uit angst voor beschadiging van het ‘Feyenoord Cupfighters’-doek.

Feyenoord is teleurgesteld over het misbruik dat is gemaakt van de in de afgelopen jaren opgebouwde vertrouwensband met de vrijwilligers van TIFO Rotterdam. Op verzoek van supporters is de organisatie van sfeeractiviteiten in de loop van dit seizoen gewijzigd. Feyenoord kan zich niet aan de indruk onttrekken, dat deze wijziging heeft geleid tot een gewijzigde visie vanuit supporters hoe met deze sfeeractiviteiten om te gaan. Het incident rond Feyenoord - AZ heeft het vertrouwen, dat in de voorbije jaren met TIFO Rotterdam is opgebouwd ernstig geschaad. Hierdoor wordt de club nu helaas gedwongen zich te beraden over hoe in de toekomst met aanvragen van dergelijke grote sfeeracties om te gaan.