Feyenoord 1

Feyenoord begint 2020 met knappe comeback

Feyenoord heeft het nieuwe kalenderjaar geopend met een knappe overwinning op TSG 1899 Hoffenheim. De Duitsers namen een 2-0 voorsprong op het Marbella Football Center, maar het team van Dick Advocaat boog die in het laatste kwartier nog om: 2-3.

Het duel met de Bundesliga-club was voor Feyenoord de eerste krachtmeting tijdens het trainingskamp in Spanje. De Duitsers namen voor rust een voorsprong door een goal van Christopher Baumgartner, die doelman Justin Bijlow – hij had een basisplaats – kansloos liet met een schuiver.

De voorsprong werd door Hoffenheim in de 76ste minuut verdubbeld met een door invaller George Johston van richting veranderd schot van Sebastian Rudy. Maar toen was het de beurt aan een andere invaller aan Feyenoord-zijde: Luciano Narsingh. Hij tikte op aangeven van Sam Larsson de bal na slordig balverlies van Hoffenheim in het lege doel: 2-1.

Daarmee was het startschot gegeven voor een eindsprint. Enkele minuten later was het tandem Larsson-Narsingh opnieuw doeltreffend. Orkun Kökcü onderschepte op de rand van het eigen strafschopgebied, lanceerde de Zweed en die vond Narsingh opnieuw. Hij liftte de bal over de doelman en trok de stand gelijk.

Jens Toornstra vervolmaakte de comeback door in de absolute slotfase nog de 2-3 te maken. Dat deed de middenvelder, die naar de kant was gegaan en weer terug het veld in was gekomen als vervanger van Renato Tapia, bijzonder fraai. Ook hij strafte een fout bij de bezoekers af en chipte de bal over de sluitpost in het doel.

Komende zaterdag speelt Feyenoord de tweede en laatste oefenwedstrijd in Marbella tegen Borussia Dortmund. Meer informatie over de speellocatie en eventuele toegankelijkheid voor supporters volgt zodra bekend. Het duel word, net als dat met TSG 1899 Hoffenheim, live uitgezonden op ons YouTube-kanaal. Nooit meer een livestream missen? Abonneer je hier!

Liever alles van minuut tot minuut teruglezen? Dat kan in ons speciale liveblog!