Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20152016_O16_60x40,7cm_%20zt

Feyenoord B2 naar laatste zestien bekertoernooi

Feyenoord B2 gaat met een lekker gevoel de winterstop in. De ploeg van trainer Edwin de Graaf won zaterdagmiddag op knappe wijze met 0-2 van ADO Den Haag B1 en plaatste zich daarmee voor de achtste finales van het bekertoernooi. Met ook een ticket voor de kampioenspoule op zak kan het team terugkijken op een zeer geslaagde eerste seizoenshelft. 'Ik ben heel erg tevreden over hoe we het jaar hebben afgesloten', reageerde De Graaf. 'Ik zie de laatste wedstrijden ook duidelijk een stijgende lijn en hopelijk kunnen we die doortrekken in 2016.'

De Graaf zag zijn ploeg bij vlagen heel goed spelen tegen ADO Den Haag. 'We zijn gewend om meer naar voren te voetballen, maar omdat zij toch een jaar ouder waren, heb ik de jongens vooraf meegegeven iets meer naar achteren te leunen en verdedigend ook wat compacter te spelen', vertelde de trainer van Feyenoord. 'Daar had ADO niet echt een antwoord op en het helpt natuurlijk ook als je dan al in de vierde minuut op voorsprong komt.' Spits Delpiero Reboe was koelbloedig in de afronding, nadat hij met een goede diepe bal in stelling was gebracht.

Het duurde daarna lang voordat ADO vol op de aanval ging spelen. De thuisploeg bleek echter niet bij machte grote mogelijkheden te creëren, laat staan een treffer te maken. Feyenoord kreeg daarentegen wél kansen. Uiteindelijk zou Teun Heijberg een kleine tien minuten voor tijd de score verdubbelen. Een voorzet vanaf rechts werd ingekopt en ternauwernood van de doellijn van ADO gehaald. Heijberg was vervolgens alert in de rebound: 0-2.

De Graaf: 'We speelden vandaag echt als een team, werkten hard voor elkaar. We hadden het duel al eerder kunnen en misschien wel moeten beslissen, maar dat doet niets af aan het feit dat dit een heel mooie prestatie is. Dit was zeker een van onze betere wedstrijden dit seizoen.'

ADO Den Haag B1 - Feyenoord B2 0-2
Scoreverloop:
4' 0-1 Delpiero Reboe
72' 0-2 Teun Heijberg

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Loshi, Lewis, Wong-Si-Kwie, Smeulers; Geertruida, Heijberg, Huijgen; Kokcu (65' Reemst), Reboe en Amadin (76' Van Ewijk).