basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 verliest van Sparta, C1 zet Willem II opzij

Feyenoord B1 heeft dinsdagavond de stadsderby tegen Sparta B1 met 2-4 verloren. De ploeg van trainer Cor Adriaanse ging nog met een voorsprong van 2-1 de rust in, maar moest na de pauze liefst drie tegentreffers incasseren. 'We hebben verdiend verloren van een fel en goed spelend Sparta', oordeelde Adriaanse. Feyenoord C1 rekende op Varkenoord af met Willem II C1: 3-1.

FEYENOORD B1 ONDERUIT TEGEN SPARTA
Feyenoord B1 had het vanaf de eerste minuut lastig tegen Sparta, dat goed druk zette en over de hele wedstrijd gezien het meeste balbezit had. De thuisploeg grossierde juist in balverlies, maar nam in de 20ste minuut nog wel de leiding via Rashaan Fernandes, op aangeven van Clarence Bijl. 'Dan hoop je dat er wat rust in de ploeg komt, maar dat gebeurde niet', aldus Adriaanse, die zag dat het binnen een paar minuten alweer gelijk stond.

Vlak voor rust kwam Feyenoord opnieuw op voorsprong, ditmaal via Steven Smulder. Een opsteker, al konden de Rotterdammers er weer niet lang van genieten. In de 46ste minuut verloor Mats Knoester plots de controle over de bal. De centrale verdediger van Feyenoord probeerde zijn fout nog te herstellen, maar kon dat alleen ten koste van een penalty doen. De overtreding werd bestraft met geel en Knoester, die in de eerste helft al een kaart had gekregen, kon meteen inrukken. Sparta miste vervolgens niet vanaf elf meter: 2-2.

Adriaanse: 'Dat was het breekpunt. We zijn toen niet meer aan voetballen toegekomen, creëerden ook geen kansen meer.' Sparta daarentegen wel. Een kwartier voor tijd was het uit een corner raak voor de bezoekers, die in de slotfase nog een vierde treffer maakten. Voor Feyenoord, dat met nog één wedstrijd te gaan derde staat, op zes punten van kampioen FC Utrecht, wacht alleen nog een uitduel bij Vitesse komende zaterdag. Adriaanse: 'We spelen nergens meer om, maar die pot willen we natuurlijk wel gewoon winnen.'

Feyenoord B1 - Sparta B1 2-4
20' 1-0 Rashaan Fernandes
24' 1-1
40' 2-1 Steven Smulder
46' 2-2 (strafschop)
65' 2-3
78' 2-4

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Knoester, Anez; Roffelsen (49' Janga), Smulder, Fagrach (60' Hempenius); Fernandes, Robertha en Chong.

FEYENOORD C1 REKENT AF MET WILLEM II
Feyenoord C1 heeft dinsdagavond in eigen huis Willem II C1 met 3-1 verslagen. De Rotterdammers maakten het verschil in de tweede helft dankzij twee treffers van Achraf el Bouchatoui. 'Qua voetbal was het zeker niet onze beste wedstrijd, maar we hebben wel veel strijd geleverd. En dan is het lekker dat je na rust de wedstrijd op vechtlust naar je hand zet en ook winnend afsluit', aldus trainer Jeffrey Oost.

Feyenoord keek al na negen minuten tegen een achterstand aan, na wat onoplettendheid in de achterhoede. De ploeg van Oost ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar dat gebeurde niet op de manier zoals de trainer het had willen zien. 'We speelden te gehaast in balbezit, hanteerden snel de lange bal, waardoor we Willem II in staat stelden in balbezit te komen.' Feyenoord leek met een achterstand de rust in te gaan, maar na een goede actie van El Bouchatoui was het Delpiero Reboe die toch nog voor de 1-1 zorgde.

'En die goal gaf ons in de tweede helft voldoende energie om Willem II onze wil op te leggen', stelde Oost. In de 43ste minuut werd El Bouchatoui na een fraaie individuele actie neergehaald in het strafschopgebied. De middenvelder nam de penalty vervolgens zelf en miste niet. Zeven minuten voor tijd was het opnieuw El Bouchatoui die voor het slotakkoord tekende, op aangeven van Wouter Burger.

Door de zege verstevigt Feyenoord zijn vierde plaats in de kampioenspoule. De Rotterdammers spelen nog twee wedstrijden: thuis tegen Heerenveen (zaterdag) en uit bij VVV/Helmond Sport (2 mei). Oost: 'Nog even zes punten pakken en dan sluiten het seizoen in elk geval goed af.'

Feyenoord C1 - Willem II C1 3-1
9' 0-1
31' 1-1 Delpiero Reboe
43' 2-1 Achraf el Bouchatoui (strafschop)
63' 3-1 Achraf el Bouchatoui

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Geertruida, Aslan, Smeulers (54' Reemst), Loshi (20' Hoogenboom) (36' Kokcu); Huijgen, Heijberg, El Bouchatoui; Van Ewijk (43' Burger), Kalentjev en Reboe (43' Amadin).