Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 naar kwartfinale bekertoernooi

Wat zaterdag een drukke bekerdag op de velden van Varkenoord had moeten worden, werd een dag van afgelastingen en verplaatsingen door de regen. Zowel Feyenoord A2 - Vitesse A1 (kwartfinale beker) als Feyenoord B2 - Ajax B1 (achtste finale beker) werd afgelast. De wedstrijden van de B1 en C2 konden worden verplaatst naar de kunstgrasvelden van Lombardijen en DHZ, waar beide ploegen hun tegenstanders eenvoudig opzij zetten. Feyenoord B1 nestelde zich bij de laatste acht van het bekertoernooi door Volendam B2 met grote cijfers op te rollen: 6-1. Feyenoord C2 versloeg MVV met 6-0 en staat door de zege nu bovenaan in de competitie. Feyenoord C1 verloor zijn derde pouleduel in de beker uit bij Vitesse C1 met 1-0 en is daarmee uitgeschakeld. Feyenoord D1 stootte door naar de knockout-fase van het bekertoernooi door ADO'20 met 0-6 te verslaan.

FEYENOORD B1 NAAR LAATSTE ACHT VAN DE BEKER

Feyenoord B1 heeft zich gemakkelijk geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Op het kunstgrasveld van SV Lombardijen, waar beide teams noodgedwongen naar moesten uitwijken vanwege de blank staande velden op Varkenoord, hadden de Rotterdammers geen kind aan het veel zwakkere Volendam B2: 6-1.

Feyenoord schoot uit de startblokken. Binnen drie minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Tarik Fagrach schoot in de tweede minuut binnen na goed voorbereidend werk van Tahith Chong. Een minuut later was het weer raak via een kopbal van Ryan Tilborg. 'De wedstrijd was al heel snel beslist', zag ook trainer Cor Adriaanse. 'Niet gek, want het kwaliteitsverschil met Volendam was simpelweg te groot. Het was niet hoogstaand, maar deze pot moesten we gewoon winnen en dat hebben we ook gedaan.'

Feyenoord kwam in het restant van de eerste helft nog twee keer tot scoren via Fagrach en Tilborg. Een eigen doelpunt van Rashaan Fernandes bepaalde de ruststand op 4-1. Na de pauze, waarin de Rotterdammers door doelpunten van Nigel Robertha en Steven Smulder de score uitbouwden naar 6-1, werd het allemaal wel wat slordiger. Adriaanse: 'Als je zo'n grote voorsprong hebt, is het moeilijk om de concentratie vast te houden. Maar goed, we zijn door naar de kwartfinale en dat telt. Nu is het afwachten wie we gaan loten.'

Feyenoord B1 - Volendam B2 6-1
Scoreverloop:
2' 1-0 Tarik Fagrach
3' 2-0 Ryan Tilborg
16' 3-0 Tarik Fagrach
38' 4-0 Ryan Tilborg
40' 4-1 Rashaan Fernandes (eigen doelpunt)
63' 5-1 Nigel Robertha
74' 6-1 Steven Smulder

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Elmensdorp, Hempenius, Knoester (41' Bijl), De Sterke; Janga (41' Smulder), Chong, Fernandes; Tilborg, Robertha en Fagrach (63' Anez).

FEYENOORD C1 UITGESCHAKELD VOOR DE BEKER

Voor Feyenoord C1 heeft het bekeravontuur slechts drie duels geduurd. De ploeg van trainer Jeffrey Oost verloor zijn derde groepswedstrijd op bezoek bij Vitesse met 1-0 en eindigt daarmee met 3 punten als derde in de poule achter FC Groningen (9 punten) en Vitesse (6 punten). 'Heel jammer, maar ik kan mijn jongens niets verwijten. Ze hebben zich volledig gegeven', zo treurde Oost.

In een op en neer gaande wedstrijd was het Feyenoord dat het sterkst begon. In de eerste twintig minuten werden de Rotterdammers een aantal keren gevaarlijk via diepteballen op rechtsbuiten Delpiero Reboe, maar tot echte grote kansen leidde het niet. 'We speelden voor rust goed, hadden meer balbezit, maar creëerden te weinig', vond Oost.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld: een licht overwicht voor Feyenoord, dat niet echt gevaarlijk kon worden. Vitesse werd slechts één keer gevaarlijk in de omschakeling en toen was het, een kwartier voor tijd, ook meteen raak. 'Dit was echt zo'n wedstrijd die we niet hadden mogen verliezen, maar ook niet verdiend hadden te winnen. Beide ploegen speelden goed en het geluk was deze keer aan de kant van Vitesse', aldus Oost.

Vitesse C1 - Feyenoord C1 1-0
Scoreverloop:
55' 1-0

Opstelling Feyenoord C1: Koorevaar; Rustveld (C2), Geertruida, Hoogenboom (C2), Loshi; Reemst (55' Gunduz, C2), El Bouchatoui, Huijgen; Reboe, Kalentjev en Amadin.

FEYENOORD C2 BOVENAAN NA OVERWINNING OP MVV

Bij een thuisoverwinning op MVV C2 wist Feyenoord C2 dat het de koppositie in de competitie zou overnemen van Sparta C2. Dat gebeurde ook. Op het kunstgrasveld van DHZ hadden de Rotterdammers geen kind aan MVV: 6-0. 'Heel mooi dat we nu bovenaan staan', jubelde trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord zette de ploeg uit Limburg vanaf de aftrap onder druk en dat resulteerde al meteen in een doelpunt van Toshio Lake, die na een kwartier spelen ook voor de 2-0 tekende. 'In de eerste helft waren we veel sterker dan MVV', oordeelde De Graaf. 'Het baltempo lag hoog en we creëerden genoeg kansen.' Eén daarvan werd nog voor rust benut door Mohammed El Karbachi, waardoor Feyenoord met een tevreden gevoel de kleedkamers kon opzoeken.

In de tweede helft werden de Rotterdammers wat gemakzuchtiger en slordiger. De Graaf: 'Tot tien minuten voor tijd. Toen zetten we nog even aan en maakten we nog drie goede goals.' Na rust gunde de trainer Robyn Esajas en Twan van der Zeeuw van de D1 nog speelminuten. Melayro Bogarde, eveneens van de D1, speelde zelfs de hele wedstrijd mee. 'Dat die jongens ook een niveau hoger goed mee kunnen, was mooi om te zien', aldus De Graaf.     

Feyenoord C2 - MVV C2 6-0
Scoreverloop:
1' 1-0 Toshio Lake
15' 2-0 Toshio Lake
23' 3-0 Mohammed El Karbachi
60' 4-0 Pepijn Doesburg (strafschop)
69' 5-0 Denzel Hall
70' 6-0 Pepijn Doesburg

Opstelling Feyenoord C2: Jansen; Hall, Bogarde (D1), Burger, Hartman; De Mooij, El Karbachi, Yates (45' Esajas, D1); Summerville (45' Doesburg), Lake en Azarkan (57' Van der Zeeuw, D1).

FEYENOORD D1 BOEKT RUIME BEKERZEGE OP ADO'20
Feyenoord D1 heeft ook zijn derde groepswedstrijd in het bekertoernooi gewonnen. Na zeges op AFC (0-2) en ADO Den Haag (4-1) moest ditmaal ADO'20 eraan geloven. In Heemskerk werd het maar liefst 0-6 voor de Rotterdammers. Feyenoord had vooraf aan één punt genoeg om de knock-outfase van het bekertoernooi te bereiken, maar al snel werd duidelijk dat de kwalitatief veel sterkere ploeg van trainer Gaston Taument met de overwinning aan de haal zou gaan.

Na een beginfase waarin het baltempo van Feyenoord iets te laag lag, was het in de 18de minuut Sem Valk die de score opende voor de bezoekers. Daarna ging het lopen bij Feyenoord, dat nog vijfmaal tot scoren kwam en achterin ook niets weggaf. 'Ik heb mijn jongens een compliment gegeven voor het vertoonde spel', reageerde Taument tevreden. 'We hebben gedaan wat we moesten doen, zijn de gehele wedstrijd blijven voetballen en dat heeft ook geleid tot mooie combinaties en fraaie doelpunten.'

ADO'20 D1 - Feyenoord D1 0-6
Scoreverloop:
18' 0-1 Sem Valk
20' 0-2 Aime Omgba
27' 0-3 Denso Kasius
31' 0-4 Noah Naujoks
44' 0-5 Zenya Deurloo
47' 0-6 Noah Naujoks

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Papendrecht, Brugman, Valk (40' Cukur), Tel; Zitman (40' Hokke, D2), Omgba, Kramer; Kasius (40' Lopes Oliveira), Naujoks en Deurloo.