basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 moet late gelijkmaker slikken tegen Heerenveen

Feyenoord B1 heeft zaterdag in eigen huis twee punten verspeeld tegen Heerenveen B1. De Friezen maakten twee minuten voor tijd de 1-1, nadat Feyenoord in de eerste helft op voorsprong was gekomen. Feyenoord B2 ging in de slotminuut met de zege aan de haal tegen FC Twente B2. Dylan Vente maakte de bevrijdende 1-0. Feyenoord C1 won met 1-5 op bezoek bij Fortuna Sittard C1. Feyenoord C2 maakte eveneens de trip naar Limburg en scoorde er op los tegen de C2 van Fortuna: 0-11. Feyenoord D1 kende weinig moeite met AZ D1: 0-2.

FEYENOORD B1 VERSPEELT IN SLOTFASE DE WINST

Feyenoord B1 heeft in de tweede competitiewedstrijd van het seizoen punten laten liggen tegen Heerenveen B1. De ploeg van trainer Cor Adriaanse verspeelde op Varkenoord in de slotfase een 1-0 voorsprong tegen de Friezen, na bijna een uur lang te hebben voorgestaan. 'Dit was zeker niet nodig geweest', oordeelde trainer Cor Adriaanse.

Feyenoord kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij een fraaie goal van Shurendo Janga, na een goede actie van Rashaan Fernandes. De Rotterdammers kregen voor de rust nog twee grote kansen, maar lieten die onbenut. In de tweede helft creëerde Feyenoord weinig tot niets meer. 'We leden veel balverlies en gingen alleen maar de lange bal hanteren', aldus Adriaanse. 'En ja, hoewel zij ook weinig mogelijkheden hadden om te scoren, kan-ie dan toch nog zomaar vallen en dat gebeurde dus ook.'

In de 78ste minuut maakte Heerenveen gelijk uit een corner. Adriaanse: 'Ook als je de bal niet hebt, zoals bij corners, moet je het goed kunnen neerzetten en dat was niet het geval. Maar goed, dat hoort bij het leerproces. De jongens hebben zeker inzet getoond, maar al met al was het geen goede wedstrijd van onze kant.'

Feyenoord B1 - Heerenveen B1 1-1
20' 1-0 Shurendo Janga
78' 1-1

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Tilborg, Hempenius, Smulder, De Sterke; Roffelsen, Anez, Janga; Fernandes, Robertha en Fagrach (61' Chong).

FEYENOORD B2 PAKT IN LAATSTE MINUUT DRIE PUNTEN

Feyenoord B2 heeft zijn eerste competitiezege geboekt. Op Varkenoord werd het 1-0 voor de Rotterdammers tegen FC Twente B2, door een treffer in de laatste minuut van Dylan Vente. 'Een terechte zege, dit geeft echt een boost', reageerde trainer Marcel Koning opgetogen.

Feyenoord had bijna de gehele wedstrijd het betere van het spel, creëerde genoeg kansen om te scoren, maar een doelpunt bleef uit. Koning: 'We raakten een keer de paal, kwamen een paar keer alleen voor de keeper, maar hij wilde maar niet vallen.'

Afgezien van de eerste tien minuten van de wedstrijd, toen Twente vaak de tweede bal veroverde, dicteerde Feyenoord. Dat zag ook Koning. 'We zijn op de goede weg met dit team, ik zie echt een stijgende lijn en dan vooral op verdedigend vlak. We gaven bijna niets weg, ik heb geen enkele honderd procent kans van Twente geteld. Maar goed, je moet dan natuurlijk wel zorgen dat je jezelf dan ook beloont met een overwinning. Gelukkig gebeurde dat nog.'

Feyenoord B2 - FC Twente B2 1-0
80' 1-0 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord B2: Evora; Reith, Van Wetten, Van der Pluim, Malacia (79' Bibuljica); Wehrmann, Vente, Kubilinskas (41' De Roy van Zuydewijn); Toure, Schippers (65' Van Mullem) en Choukoud.

FEYENOORD C1 ZET FORTUNA SNEL OPZIJ

Feyenoord C1 heeft in het eerste competitieduel van het seizoen Fortuna Sittard met ruime cijfers opzijgezet, 1-5. In Limburg leidde het team van trainer Jeffrey Oost bij rust al met 0-4. In de tweede helft hadden de Rotterdammers genoeg kansen om de score uit te bouwen, maar het bleef slechts bij één treffer.

'We begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd, hadden er zin in', zag Oost. Dat resulteerde al snel in een voorsprong. Teun Heijberg werd neergehaald in het strafschopgebied en benutte zelf de penalty. Zeven minuten later was het weer raak. Op aangeven van Rodney Huijgen scoorde Nelson Amadin met een mooi lobje over de keeper. Lutsharel Geertruida (vrije trap) en Lion Kalentjev tekenden voor rust nog voor respectievelijk de 0-3 en de 0-4.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. Feyenoord bleef met goed combinatiespel kansen creëren. Delpiero Reboe kwam drie keer alleen voor de keeper, maar was ongelukkig in de afronding. Milan van Ewijk zorgde voor de laatste Rotterdamse treffer door alert te reageren op zijn eigen fraaie kopbal. Fortuna maakte nog een eretreffer in een slotfase waarin Feyenoord zichtbaar vermoeid raakte, zag ook Oost. 'We hadden veel arbeid verricht, werden daardoor minder zuiver in de passing. Maar dit is een prima resultaat.'

Fortuna Sittard C1 - Feyenoord C1 1-5
12' 0-1 Teun Heijberg (strafschop)
19' 0-2 Nelson Amadin
29' 0-3 Lutsharel Geertruida
32' 0-4 Lion Kalentjev
50' 0-5 Milan Van Ewijk
66' 1-5

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Smeulers, Lewis (45' Aslan), Loshi (50' Hartman, C2); Huijgen, Heijberg, Kokcu; Reboe, Kalentjev en Amadin (45' Van Ewijk).

FEYENOORD C2 LAAT NIETS HEEL VAN FORTUNA

Feyenoord C2 heeft uitgehaald in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard C2. In Limburg werd het maar liefst 0-11 voor de ploeg van trainer Edwin de Graaf. De doelpunten kwamen op naam van Toshio Lake (4x), Mohammed El Karbachi (2x), Ezra Hoogenboom (2x), Splinter de Mooij, Wouter Burger en Ravi Yates. 'Een makkelijke wedstrijd, het krachtsverschil was simpelweg te groot', aldus De Graaf.

De Rotterdammers domineerden vanaf minuut één. De gehele wedstrijd was het eenrichtingsverkeer, op één gevaarlijke vrije trap na van Fortuna in het begin van de wedstrijd. De Graaf kon niet anders dan tevreden zijn, al had de score volgens de trainer zelfs nog hoger kunnen uitvallen. 'Als we meer oog voor elkaar hadden gehad, dan was het misschien wel 0-15 of 0-16 geworden. Als het op een gegeven moment 0-6 staat, zie je ook dat iedereen zijn doelpuntje wil meepikken. Maar goed, ik ben natuurlijk meer dan tevreden over deze wedstrijd.'

Fortuna Sittard C2 - Feyenoord C2 0-11
5' 0-1 Toshio Lake
8' 0-2 Toshio Lake (strafschop)
15' 0-3 Toshio Lake (strafschop)
22' 0-4 Toshio Lake
27' 0-5 Splinter de Mooij
35' 0-6 Mohammed El Karbachi
51' 0-7 Ezra Hoogenboom
54' 0-8 Wouter Burger
56' 0-9 Ezra Hoogenboom
62' 0-10 Mohammed El Karbachi
64' 0-11 Ravi Yates

Opstelling Feyenoord C2: Van den Berg; Hall (40' van Leeuwen), Rustveld, Hoogenboom, Den Haan; Gunduz, Yates, De Mooij (52' Burger); Summerville (50' Azarkan), Lake (40' Doesburg) en El Karbachi.

FEYENOORD D1 EENVOUDIG LANGS AZ

Feyenoord D1 is het competitieseizoen goed begonnen met een 0-2 overwinning bij AZ. De mannen van Gaston Taument schoten uit de startblokken, creëerden in de eerste tien minuten al legio aan kansen door veel druk op de tegenstander te zetten. Niet veel later, in de twaalfde minuut, werd die aanvalslust beloond met een doelpunt van Rivelino Kramer. Vijf minuten voor rust zorgde Tiago Cukur voor de tweede treffer van de Rotterdammers, die in de tweede helft ook nog mogelijkheden kregen om de score uit te bouwen, maar zichzelf niet beloonden.

'Ja, we hadden hier eigenlijk moeten weggaan met een 0-5 zege', vond trainer Taument. 'We vergaten het duel al in een vroeg stadium te beslissen, maar ik ben tevreden over hoe we hebben gespeeld. Bijna de hele wedstrijd voetbalden we op hun helft. Wel vond ik ons voor rust, als AZ de bal had, te slap in de duels. Ik heb de jongens in de kleedkamer ook verteld meer strijd te leveren en dat zag ik gelukkig terug in de tweede helft. AZ probeerde het nog wel, maar echte kansen heb ik niet geteld.'

AZ D1 - Feyenoord D1 0-2
12' 0-1 Revelino Kramer
25' 0-2 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord D1: Sikanic; Brugman (40' Papendrecht), Valk, Bogarde, Esajas (43' Tel); Zitman (45' Troost), Omgba, Kramer (31' Deurloo); Kasius (44' Naujoks), Cukur en Van der Zeeuw.