basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 knokt zich naar gelijkspel tegen Real Madrid

Feyenoord B1 heeft zondag in Hongarije met 2-2 gelijkgespeeld tegen Real Madrid. De ploeg van trainer Cor Adriaanse knokte zich in het tweede duel om de Puskas-Suzuki Cup dankzij doelpunten van Nigel Robertha en Tahith Chong knap terug van een vroege 0-2 achterstand. Voor een plek in de finale was de puntendeling echter niet genoeg. Dankzij het betere doelsaldo van de Spaanse voetbalgrootmacht speelt Feyenoord maandagmiddag om het brons tegen de Hagi Academy uit Roemenië. 'We hebben nog wel kansen gehad op de overwinning, maar in de afronding misten we net dat beetje geluk', reageerde Adriaanse.

De Rotterdammers begonnen zeer zwak aan het duel en moesten dat bekopen met twee vroege tegentreffers. 'Het leek wel of we ontzag voor Real hadden', aldus Adriaanse. 'Bij beide doelpunten werden onze verdedigers te gemakkelijk uitgespeeld. Na die 0-2 in de 14de minuut hield ik zelfs mijn hart vast dat het niet zou gaan uitdraaien op een walk-over. Gelukkig knokten de jongens zich terug in de wedstrijd.' De aansluitingstreffer viel na ruim een halfuur spelen van de voet van Robertha, na goed voorbereidend werk van Fernandes en Chong.

Na rust was het Feyenoord dat dicteerde, dreigde en de kansen creëerde. In de 62ste minuut kopte Chong na een goede aanval vanaf rechts op fraaie wijze de 2-2 binnen. Real leek vervolgens rijp voor de slacht, helemaal nadat het een paar minuten later zelfs met tien man verder moest na een charge van een Madrileen op diezelfde Chong. Feyenoord zette in het laatste kwartier alles op alles, nam volop risico's om een beslissing te forceren, maar kwam niet meer tot scoren.

Adriaanse: 'Het is jammer dat we niet meer de 3-2 konden maken en dus de finale mislopen, maar we zijn hier wél op de been gebleven tegen niet de eerste de beste ploeg. Ik heb de jongens na afloop dan ook een compliment gegeven voor de wijze waarop ze zich terugknokten in het duel. Dit geeft ook vertrouwen voor de rest van het seizoen.'

Feyenoord B1 - Real Madrid O/17 2-2
3' 0-1
14' 0-2
32' 1-2 Nigel Robertha

62' 2-2 Tahith Chong

Opstelling Feyenoord B1: Bijlow; Bijl, Hempenius (41' Blesgraaf), Knoester, Anez (68' Fagrach); Roffelsen, Smulder, Vente; Fernandes, Robertha en Chong