Fanshop Tickets
; Fanshop Tickets
basisplaatje_logo_academy

Feyenoord B1 eindigt als vierde in Hongarije

Feyenoord B1 is op de vierde plek geëindigd in de Puskas Suzuki Cup in Hongarije. De ploeg van coach Cor Adriaanse verloor op Tweede Paasdag de wedstrijd om de derde plek met 0-1 van de Hagi Academy.

Feyenoord B1 had het in de openingsfase moeilijk. De Rotterdammers kregen geen grip op het middenveld van de Hagi Academy, maar dat veranderde na de eerste twintig minuten. In de eerste helft had de ploeg van Cor Adriaanse twee kansen om de score te openen, terwijl de tegenstander vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk werd. Bij rust stond het echter nog 0-0.

Meteen na de aftrap voor de tweede helft keek Feyenoord echter tegen een achterstand aan door een dekkingsfout in de verdediging. 'Dan loop je achter de feiten aan', reageerde Adriaanse. De coach nam risico's door onder meer met drie verdedigers te gaan spelen om de gelijkmaker te forceren, maar dat mocht niet baten.

Kansen waren er voor invallers Nigel Robertha, die op de paal schoot, en Dylan Vente, die één op één met de keeper miste. 'Als je niet scoort, dan verlies je', concludeerde Adriaanse, die een aantal spelers rust gaf omdat Feyenoord B1 een loodzwaar programma voor de boeg heeft. 'Ik wil elke wedstrijd winnen, maar hou ook rekening met het aantal minuten dat spelers hebben gespeeld. Het zijn toch hele wedstrijden die we hier hebben gespeeld, maar we zijn heel gebleven', aldus Adriaanse.

Feyenoord B1 - Hagi Academy 0-1
Scoreverloop:
41' 0-1

Opstelling Feyenoord B1: Ten Hove; Elmensdorp (70' Vente), Hempenius, Blesgraaf, De Sterke (60' Robertha); Roffelsen (41' Wehrmann), Bijl, Sinteur (60' Fernandes); Chong, Fagrach en Anez.