Fanshop
Fanshop
Feyenoord-heracles-29

Feyenoord accepteert schikkingsvoorstel Gustafson

Simon Gustafson is de komende drie wedstrijden niet inzetbaar vanwege een schorsing. Feyenoord en de Zweedse middenvelder besloten dinsdagmiddag het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing (waarvan één voorwaardelijk) van de aanklager betaald voetbal van de KNVB te accepteren en de zaak niet voor de tuchtcommissie te laten komen.

Gustafson krijgt de straf naar aanleiding van een incident met tegenstander Mark-Jan Fledderus tijdens de wedstrijd Feyenoord – Heracles Almelo van afgelopen zondag. Het incident werd tijdens het duel niet waargenomen door scheidsrechter Bas Nijhuis. Op basis van camerabeelden besloot de aanklager betaald voetbal toch een vooronderzoek in te stellen, waarvan dit schikkingsvoorstel de uitkomst is.

Door zijn schorsing mist Gustafson de laatste drie wedstrijden voor de winterstop tegen FC Groningen, Willem II (KNVB beker) en NEC. Wanneer Feyenoord op zondag 17 januari aan de tweede seizoenshelft begint met een thuiswedstrijd tegen PSV is de Zweed weer beschikbaar voor trainer Giovanni van Bronckhorst.