Fanshop
Fanshop
20131223_fey_cuba_nb

Feyenoord Academy verzorgt clinics op Cuba

Op initiatief van Rotterdam Topsport en NirintShipping zal de Feyenoord Academy van 6 tot en met 10 januari 2014 clinics verzorgen in de Cubaanse hoofdstad Havana. Oud-spelers Ulrich van Gobbel en Robin Nelisse zullen samen met twee trainers van de Feyenoord Academy afreizen naar het Caribische eiland.

Cuba heeft een naam hoog te houden op het gebied van sport. Honkbal is weliswaar nog altijd dé volkssport bij uitstek, maar voetbal kent vooral bij de jeugd een snel groeiende populariteit. De stad Rotterdam onderhoudt al dertig jaar een band met Havana. Tegelijkertijd doet het Rotterdamse bedrijf NirintShipping- trouw unithouder bij Feyenoord -er al decennialang zaken en organiseert en ondersteunt het bedrijf diverse Cubaanse jeugdsportprojecten. Zo ontstond het idee om in de Cubaanse hoofdstad voetbalclinics te verzorgen voor lokale jeugd.

In januari 2014 is het zo ver. Dan zullen 500 jongens en meisjes in de leeftijd van 6 tot 16 jaar in staat worden gesteld om kennis te maken met de Nederlandse manier van trainen en voetballen. Ook gaan de Rotterdamse coaches een dag aan de slag met Cubaanse toptalenten. De Cubaanse voetbalbond en het Ministerie van Sport zijn verheugd met het Rotterdamse initiatief en stellen het nationale stadion Estadio Pedro Marrero ter beschikking aan de delegatie van Feyenoord. Het project wordt bovendien ondersteund door de Nederlandse ambassade in Havana en door de Cubaanse ambassade in Den Haag.

Hans Zoethoutmaar, adjunct-directeur bij Rotterdam Topsport en mede-organisator van de clinics is ingenomen met de aanstaande reis. ‘Dit is een uniek initiatief, waarbij het bedrijfsleven wat voor de jeugd op Cuba kan doen en Feyenoord, een exponent van de Nederlandse voetbalschool, wordt ingezet als visitekaartje van Rotterdam. Mooi is dat de clinic precies samenvalt met het bezoek van een Nederlandse handelsdelegatie aan Cuba. De kosten van de clinics worden samen met de sponsoren gedekt en ook de Feyenoord Academy profiteert van het project.’