Fanshop
Fanshop
_VS_7943

Feyenoord Academy verlengt partnerschap met VV Spijkenisse

Feyenoord Academy heeft de samenwerkingsovereenkomst met VV Spijkenisse verlengd voor de duur van drie seizoenen. Hiermee zetten beide clubs hun kennisdeling op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers door.

VV Spijkenisse is een grote vereniging met circa 1100 spelende leden, waaronder 700 jeugdleden. De club hecht veel waarde aan de jeugdopleiding. Alle selectieteams spelen al vele jaren in de landelijke divisies, op minimaal derde divisieniveau. Het eerste elftal kwam afgelopen jaar uit in de derde divisie zaterdag en bestaat voor een groot deel uit zelf opgeleide spelers.

Coördinator Academy Partners Remco Heerkens is blij met de verlenging: ‘De samenwerking met VV Spijkenisse is de afgelopen jaren naar tevredenheid verlopen. De club heeft een heel mooie ontwikkeling doorgemaakt, wat heeft geresulteerd in de statustoekenning van Regionale Jeugdopleiding (RJO). Feyenoord Academy heeft een bijdrage kunnen leveren de afgelopen jaren doordat onze trainers en specialisten veelvuldig in contact waren met de trainers van Spijkenisse en daar ook demonstratietrainingen, presentaties en clinics hebben verzorgd.’

Academy Partners
VV Spijkenisse is één van de in totaal twaalf officiële Academy Partners. Door de samenwerking met deze partners draagt Feyenoord bij aan de ontwikkeling van het totale Nederlandse voetbal. De voetbaltechnische kennis, maar ook de expertise op het gebied van bijvoorbeeld voeding, videoanalyse en medische begeleiding wordt via workshops en demonstratietrainingen gedeeld met de coaches en kaderleden van topamateurverenigingen.

Talentontwikkeling, talentherkenning en binding
Talentontwikkeling is één van de drie pijlers onder de samenwerking met de Academy Partners, net als vroegtijdige talentherkenning en het vergroten van de binding met het achterland. De jeugdteams van Academy Partners spelen regelmatig tegen die van Feyenoord en tegen elkaar, onder meer tijdens het jaarlijkse toernooi voor F-pupillen in De Kuip.