Fanshop Tickets
Fanshop Tickets

Feyenoord Academy spelers winnen met Nederland O15 van Duitsland

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft de tweede wedstrijd in en tegen Duitsland gewonnen met 2-1.

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft zaterdag met 2-1 gewonnen van Duitsland. De ploeg van KNVB-coach Peter van Dort nam daarmee revanche voor de nederlaag op donderdag.

Van Dort zag het Nederlands elftal een uitstekende eerste helft spelen. 'We creëerden veel kansen zowel vanuit de eigen opbouw als de omschakeling." Uiteindelijk scoorde alleen Wouter Burger vlak voor rust en dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Wind

Na rust kwamen de Duitsers gesteund door de wind in de rug sterk terug. Hartmann profiteerde al na drie minuten van een lange bal achter de verdediging en schoot de bal achter doelman Koorevaar. "In die fase kwamen een paar keer gelukkig weg", zegt Van Dort. "De lange pass bereikte door de wind nu wel onze zestien waardoor we niet meer compact stonden."

Nederland trok in de slotfase het initiatief weer knap naar zich toe. Van Dort: "Eerst kreeg Nshimirimana al een grote kans. En daarna rondt Vicente Besuijen een voorzet van Nigel Thomas bij de tweede paal af na een hele mooie aanval. Die goal viel twee minuten voor tijd. Dat is altijd lekker."

Weerstand

Op de overwinning viel niks af te dingen volgens Van Dort die tevreden terugkeek op het seizoen. "We begonnen met twee nederlagen tegen België en eindigen met een zege op een internationaal sterke tegenstander. De jongens hebben stappen gemaakt. Anders dan in de Nederlandse competitie ondervinden ze in deze wedstrijden meer weerstand. Dat is heel belangrijk voor hun ontwikkeling."

Statistieken

Wedstrijd
Duitsland - Nederland 1-2

Scoreverloop
33. Burger 0-1, 38. Hartmann 1-1, 68. Besuijen 1-2.

Opstelling Nederland
Koorevaar, Schippers, Hoogenboom, Tuzlacik, Hendriks, Besuijen, Bel, Llansana, Burger (52. Pherai), Nshimirimana (66. Tahiri), Azarkan (46. Thomas).

Bron: KNVB