Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Ned

Feyenoord Academy spelers verliezen met Nederland O15 van Duitsland

Het Nederlands elftal voor spelers onder 15 jaar heeft donderdag in Leer met 1-0 verloren van Duitsland.

De ploeg van KNVB-coach Peter van Dort verdiende op basis van de tweede helft echter meer.

Dat Duitsland in het oefenduel voor rust de voorsprong pakte, was geheel volgens het spelbeeld. Onder 15 had moeite met het fysieke en snelle spel van de Duitsers en verloor de meeste duels. En wanneer er een kans was om er in de tegenstoot snel uit te komen, was de passing te onnauwkeurig. Het doelpunt viel na iets meer dan een half uur. Fabrice Hartmann rondde een fraaie aanval via de linkerkant af.
 
Duels winnen
 
In de tweede helft kwam Oranje beter voor de dag. De ploeg won nu wel de duels en kreeg goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Vooral Paul Fosu Mensah was met een kopbal dichtbij en ook Mohammed Tahiri en zijn vervanger Vicente Besuijen hadden de 1-1 op hun schoen. Helaas voor Nederland bleef Duitsland overeind. De thuisploeg had na rust nog twee gevaarlijke uitbraken, maar doelman Mees Bakker voorkwam dat de marge werd verdubbeld.
 
Van Dort was tevreden met wat zijn ploeg in de tweede helft liet zien. "Voor rust waren wij duidelijk de mindere. Het is echter knap dat we de schade beperkt hebben kunnen houden, waardoor we na rust konden proberen de wedstrijd te kantelen. Helaas is dat niet gelukt."
 
Zaterdag krijgt Oranje kans op revanche. De tweede ontmoeting met de Duitsers begint om 13.00 uur in Wilhelmshaven.
 
Statistieken:
 
Wedstrijd
Duitsland - Nederland 1-0 (1-0).
 
Scoreverloop
32. Hartmann 1-0.
 
Opstelling Nederland
Bakker, Sambo, Van Gelderen, Fosu Mensah (61. Bel), Veenendaal, Van Kleef, Timan (51. Burger), Pherai, Thomas (65. Tuzlacik), Tahiri (53. Besuijen), Maddy (22. Azarkan).
 

Bron: KNVB