Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
onder17_engeland

Feyenoord Academy spelers scoren voor Nederland O17 tegen Engeland

Na de nederlaag tegen Duitsland en het gelijkspel tegen Portugal boekte Oranje onder 17 dinsdagmiddag in de laatste wedstrijd van het internationale jeugdtoernooi in Portugal een mooie 2-0 zege op Engeland. En daar was weinig op af te dingen, zo vond KNVB-coach Kees van Wonderen

Stappen gemaakt

“We hebben een goede wedstrijd gespeeld”, vond de oefenmeester. Hij had vooral genoten van de wijze waarop zijn mannen de taken hadden uitgevoerd die hij en zijn staf ze vooraf hadden meegegeven. "Een snelle omschakeling, 'goed aanvallen en goed verdedigen als team'; het zat er allemaal in. We hebben echt weer stappen gemaakt in dit toernooi.”

Onder 17 kwam goed uit de startblokken en zag dat bijna beloond worden met een treffer. Justin Kluivert legde de bal terug op Justin Lonwijk, die ineens uithaalde. Engeland-goalie Adam Parkes stond erbij en keek ernaar, maar had geluk dat de bal via de onderkant van de lat weer terug het veld in stuiterde. Aan de andere kant moest zijn collega Menno Vink handelend optreden toen een aanvaller van Engeland ineens van de zijkant voor hem opdook.

Overwicht

De tweede van de drie kansen die Onder 17 voor de pauze bij elkaar voetbalde kwam voort uit een uitstekende actie van rechtsback Navaja Bakboord, die mee ten strijde was getrokken. Hij trok de bal voor maar zag tot zijn spijt dat Dylan Vente net een teenlengte tekort kwam om het projectiel binnen te tikken. Niet veel later trok Kluivert van de rechterkant naar binnen en nam hij het Engelse doel onder vuur. De aanvaller mikte echter net te hoog.

Was het overwicht voor de pauze nog minimaal, in de tweede helft bleek Oranje wat duidelijker de bovenliggende partij. Het resulteerde al snel in twee prima goals. De eerste kwam van de voet van Tahith Chong. Leandro Fernandes speelde aan de linkerkant zijn directe tegenstander uit, kwam het strafschopgebied binnen en legde terug op Chong. Diens eerste inzet werd nog geblokt, maar de tweede verdween onhoudbaar voor Parkes in de verre hoek.

Voetballende goals

Kort daarna lag ook doelpunt nummer twee in het net en weer ging er een prima aanval aan vooraf. Aanvoerder Fernandes stak de ingevallen Che Nunnely weg, wiens voorzet door Dylan Vente in tweeën werd binnen gelopen. “Mooie, voetballende goals”, genoot Van Wonderen, die even later nog een doelpunt van Nick Venema afgekeurd zag worden wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek later op de beelden. Maar niemand die er echt om maalde.

Verder dan een schot uit de draai dat net over ging kwam Engeland in het vervolg namelijk niet, terwijl ook Onder 17 geen grote uitgespeelde kansen meer wist te creëren. “We hebben weer stappen gemaakt dit toernooi”, oordeelde Van Wonderen. “Vooral op fysiek gebied en verdedigend gezien. Engeland heeft anderhalve kans gehad. Dat zegt genoeg.”

Grote uitdaging

Het vriendschappelijke toernooi in Portugal was een mooie opmaat voor Onder 17 naar eind maart wanneer tijdens het Elitetoernooi plaatsing voor het EK in Azerbeidzjan kan worden afgedwongen. Geen sinecure, zo wist de coach. “Dat wordt een grote uitdaging, klopt. Het ligt dicht bij elkaar. Het zal van doorslaggevend belang zijn of we iedereen tot onze beschikking hebben. Maar ik denk dat we ons goed hebben voorbereid. We hebben hier in ieder geval laten zien dat we gegroeid zijn.”

Statistieken

Onder 17 – Engeland 2-0.

Scoreverloop: 48. Tahith Chong 1-0, 55. Dylan Vente 2-0.

Opstelling Onder 17: Vink, Bakboord (75. Reith), Wijndal, Hoogveld, Malacia, Wehrmann, Fernandes (70. Van der Looi), Lonwijk (53. Lopes), Chong (70. Venema), Vente, Kluivert (53. Nunnely).

Bron: KNVB Media