Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
feycuba

Feyenoord Academy met Minister Ploumen op handelsmissie naar Cuba

Als onderdeel van de handelsmissie van Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) zal de Feyenoord Academy van 10 tot 15 januari 2016 clinics verzorgen voor coaches en jeugd in Havana.

De gewijzigde situatie in Cuba, o.a. door het herstel van de diplomatieke betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Cuba, is voor het ministerie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aanleiding om de economische banden met Cuba aan te halen. Naast een nieuwe markt is ook de strategische ligging van Cuba ten opzichte van Midden- en Zuid-Amerika van toekomstig belang. Met de inzet en goede contacten van Feyenoord in Cuba, rekent het ministerie op extra-aandacht en goodwill voor de handelsmissie. Dat sport en handel elkaar kunnen versterken bleek vorig jaar al toen de voormalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans in Havana de kick off gaf voor de succesvolle Feyenoord jeugdclinic in het nationaal stadion van Havana.

In nauwe samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, het Cubaanse sportministerie, het bedrijfsleven en Rotterdam Topsport, zal Feyenoord een coach-clinic verzorgen en zal er een maatschappelijk voetbalproject in de wijken van Havana worden georganiseerd.

Het voetbaltechnische deel van het project wordt uitgevoerd door een trainingsstaf van de Feyenoord Academy. De logistieke organisatie van het project is in handen van de Rotterdamse scheepvaartonderneming Nirint Shipping, trouwe unithouder van Feyenoord en o.a. kantoor houdend in Havana. Rotterdam Topsport verzorgt de contacten met het Cubaanse sportministerie en de Cubaanse voetbalbond en met de ambassadeurs van Nederland en van Cuba.

Voor de Feyenoord Academy komen in Havana in actie oud-spelers Mike Obiku en Robin Nelisse, samen met trainers Melvin Boel en voormalig jeugdspeler Kenan Köseoğlu. Namens het project Worldcoaches van de KNVB zal oud-Feyenoordspeler Pierre van Hooijdonk de technische staf in Havana versterken.

Cuba heeft een naam hoog te houden op het gebied van sport. Honkbal is weliswaar nog altijd dé volkssport bij uitstek, maar voetbal kent vooral bij de jeugd een snel groeiende populariteit. Voor Feyenoord is dit het derde achtereenvolgende jaar dat coach- en jeugdclinics in Cuba worden georganiseerd.

Gido Vader, manager International Relations Feyenoord en delegatieleider: ‘Feyenoord is een wereldclub met een Rotterdamse doe-mentaliteit. In Cuba kunnen we dankzij de projectsponsoren heel concreet bijdragen aan de verdere ontwikkeling van voetbalcoaching op het eiland en aan sportparticipatie door kinderen. Samen met de Cubaanse voetbalbond werken we aan een duurzame relatie.’

Naast de bijdragen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Nirint Shipping wordt dit project mede mogelijk gemaakt door: CARU Containers, Jordex Shipping & Forwarding, Matrans Holding, ILS, Seablinc, VLS Groep en WOMY Equipment Supply.