Fanshop
Fanshop
original

Feyenoord Academy genomineerd voor Rinus Michels Award

Feyenoord Academy is net als vorig jaar genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding van Nederland. De opleiding van Feyenoord strijdt samen met de jeugdopleidingen van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht om de prijs, die op vrijdag 6 mei wordt uitgereikt tijdens het Nederlands Trainerscongres in Zwolle.

Vorig jaar greep Feyenoord Academy naast de Award. In de vijf jaren daarvoor werd Feyenoord Academy door de hoofd opleidingen van de betaald voetbalclubs wel verkozen tot beste jeugdopleiding van Nederland. Feyenoords opleiding staat onder leiding van Damien Hertog, die met ingang van volgend seizoen trainer wordt van Onder 19. Richard Grootscholten volgt Hertog op als Hoofd Academy.

De Rinus Michels Awards, vernoemd naar voormalig bondscoach Rinus Michels, zijn prijzen die jaarlijks op initiatief van het vakblad De Voetbaltrainer worden uitgereikt. Het initiatief voor de prijs wordt door beide trainersbonden van Nederland, namelijk de CBV en de VVON, en de KNVB ondersteund.