20152016_O18_60x42,9cm_zt

Feyenoord A2 wint knap bij Fortuna Sittard

Feyenoord A2 heeft zaterdag een fraaie overwinning geboekt bij Fortuna Sittard A1. In Limburg werd het 2-4 voor de ploeg van trainer Jan Gösgens. Feyenoord B1 won in eigen huis met ruime cijfers van SC Heerenveen B1: 4-0. Feyenoord B2 verspeelde twee punten door op Varkenoord met 2-2 gelijk te spelen tegen Roda JC B2. Feyenoord C1 gaf een kwartier voor tijd een 0-2 voorsprong uit handen tegen Willem II C1: 2-2. Feyenoord C2 had meer succes tegen de C2 van de Tilburgers: 5-0. Feyenoord D1 leed zijn eerste nederlaag van het seizoen bij NEC/FC Oss D1: 2-0.

'Volwassen' Feyenoord A2 rekent af met Fortuna Sittard A1
Feyenoord A2 heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om een plek bij de eerste vier ploegen door zaterdagmiddag Fortuna Sittard A1 met 2-4 te verslaan. Na de jaarwisseling speelt de top-4 van de Eerste Divisie verder in een nieuwe competitie met de nummers 9 tot en met 14 van de Eredivisie. Feyenoord A2 staat nu derde. 'Het was een dik verdiende en volwassen overwinning. De jongens hebben uitstekend gespeeld', reageerde trainer Jan Gösgens opgetogen.

Voor rust was het een gelijk opgaande strijd. Feyenoord probeerde zo hoog mogelijk druk te zetten en die tactiek had succes. Na twintig minuten spelen veroverde Dean Guezen de bal. De aanvaller aarzelde niet, schoot op doel en Tarik Fagrach was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken: 0-1. Even later lag de bal alweer in het Sittardse doel. Guezen draaide een corner goed in met links en Fagrach miste niet met het hoofd. Feyenoord had de wedstrijd zelfs al voor rust kunnen beslissen, maar Steven Smulder schoot oog in oog met de keeper voorlangs.

De Rotterdammers leken vervolgens met een 0-2 voorsprong de rust in te gaan, maar de scheidsrechter had andere plannen. Die kende een strafschop toe aan Fortuna, na een sliding van Robin Zwartjens. 'Maar hij gaf Robin niet eens een gele kaart, dus ik kreeg het vermoeden dat hij wel doorhad dat-ie een fout had gemaakt', aldus Gösgens, die zijn ploeg over heel de wedstrijd gezien goed zag verdedigen. 'Achterin wordt er veel gecoacht, waardoor ze het zichzelf heel gemakkelijk maken. Daarin hebben we echt progressie geboekt.'

Na de pauze drukte Feyenoord door, op zoek naar de derde treffer. Die kwam er na een klein uur spelen. Smulder stoomde goed door aan de rechterkant, gaf voor op Fagrach, wiens kopbal in eerste instantie werd gekeerd. Guezen reageerde echter alert op de rebound: 1-3. Tien minuten voor tijd maakte Feyenoord er ook nog 1-4 van via Salih Anez. De tweede tegentreffer even later was slechts voor de statistieken.

Fortuna Sittard A1 - Feyenoord A2 2-4
20' 0-1 Tarik Fagrach
24' 0-2 Tarik Fagrach
40' 1-2 (strafschop)
57' 1-3 Dean Guezen
79' 1-4 Salih Anez
83' 2-4

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Elmensdorp (7' Bijl), Sinteur, Zwartjens (72' De Sterke), Hempenius; Roffelsen, Smulder, Franse; Guezen, Fagrach en Anez (80' Roeleveld).

Feyenoord B1 overtuigt met ruime zege op SC Heerenveen B1
Feyenoord B1 is na zeven speelronden nog altijd zonder puntenverlies. De ploeg van trainer Cor Adriaanse kende zaterdagmiddag niet al te veel moeite met SC Heerenveen B1 en zegevierde uiteindelijk met 4-0. 'We waren heer en meester', aldus Adriaanse.

Halverwege hadden de Rotterdammers al een riante voorsprong in handen. Mohamed Choukoud opende in de beginfase van het duel de score met een kopbal, nadat hij goed was bediend door Feyenoord-spits Dylan Vente. Amper drie minuten later was het opnieuw raak. Een afvallende bal uit een hoekschop werd door Tyrell Malacia onhoudbaar tot doelpunt gepromoveerd. Jordy Wehrmann, na goed werk van Boyd Reith en Vente, bepaalde de ruststand op 3-0. 'Maar in de pauze had het ook zomaar 5-0 of 6-0 kunnen staan, want we creëerden in de laatste fase van de eerste helft zat mogelijkheden', zag Adriaanse.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Topscorer Dylan Vente was met een schitterende kopbal, na een voorzet van Achraf el Bouchataoui, verantwoordelijk voor de 4-0, waarna Feyenoord al snel kansen kreeg op het vijfde doelpunt. Die treffer bleef echter uit. 'Misschien dat we iets te weinig gescoord hebben, want we hebben echt veel kansen gehad. Het ging vandaag erg gemakkelijk, ook in de duels', besloot Adriaanse, die geen beroep kon doen op de geblesseerde Cheick Toure.

Feyenoord B1 - SC Heerenveen B1 4-0
9' 1-0 Mohamed Choukoud
12' 2-0 Tyrell Malacia
23' 3-0 Jordy Wehrmann
47' 4-0 Achraf el Bouchataoui

Opstelling Feyenoord B1: Evora; Van den Ende, Van Wetten, Blesgraaf (51' Kaptein), Malacia; Wehrmann (60' De Roy van Zuydewijn), El Bouchataoui, Choukoud; Reith (57' Van Mullem), Vente en Chong.

Feyenoord B2 verspeelt twee punten tegen Roda JC B2
Feyenoord B2 is in eigen huis blijven steken op een 2-2 gelijkspel tegen Roda JC B2. Daardoor lieten de Rotterdammers de kans liggen om de koppositie over te nemen van PSV B2. 'We hebben vandaag echt twee punten verspeeld', oordeelde trainer Edwin de Graaf. 'Bij de tegengoals waren we niet scherp genoeg en we hadden zelf ook minimaal drie of vier keer moeten scoren. Echt balen.'

De Graaf had zijn spelers vooraf nog gewaarschuwd voor de Limburgers, die in het eerste competitieduel eind augustus in Kerkrade nog met 4-1 te sterk waren voor Feyenoord. 'We wisten wat ons te wachten stond en dat kwam ook uit', zo zag De Graaf. Roda speelde vanaf de aftrap heel verdedigend, loerend op een fout bij Feyenoord. En die kwam er al in de negende minuut. De thuisploeg verspeelde onnodig de bal en vier à vijf Feyenoorders verzuimden vervolgens in de omschakeling resoluut in te grijpen: 0-1.

Roda ging daarna nog meer naar achteren leunen. Feyenoord had moeite om een gaatje te vinden. De Graaf: 'Het baltempo lag net iets te laag en voorin missen we toch wat creativiteit en snelheid om een hechte defensie kapot te spelen.' Gelukkig voor Feyenoord verzilverde Ian Smeulers na een half uur spelen een buitenkansje vanaf elf meter: 1-1. Na de pauze ging het baltempo bij de Rotterdammers iets omhoog, resulterend in een aantal mogelijkheden. Tien minuten na rust benutte Delpiero Reboe er met het hoofd één van.

Feyenoord leek vervolgens af te stevenen op een overwinning, maar vijf minuten voor tijd dwongen de bezoekers bij een van hun spaarzame uitvallen nog een corner af. 'En omdat we niet meedogenloos genoeg waren, valt die bal er toch nog in', aldus De Graaf. 'Daarna kregen we nog twee dotten van kansen, maar het mocht niet baten.'

Feyenoord B2 - Roda JC B2 2-2
9' 0-1
32' 1-1 Ian Smeulers (strafschop)
49' 2-1 Delpiero Reboe
74' 2-2

Opstelling Feyenoord B2: Koorevaar; Geertruida, De Kubber (70' Lewis), Smeulers, Aslan; Reemst (41' Kokcu), Heijberg, Huijgen; Van Ewijk, Bibuljica (63' Loshi) en Amadin (41' Reboe).

Zuur gelijkspel voor Feyenoord C1 in Tilburg
Feyenoord C1 heeft twee punten laten liggen tegen Willem II C1. De Rotterdammers leidden ruim een kwartier voor tijd nog met 0-2 en kregen met een strafschop een uitgelezen mogelijkheid op de beslissing. In plaats daarvan gaf het scorebord na 70 minuten 2-2 aan. 'Erg sneu dat we op zo’n manier nog gelijkspelen', aldus trainer Jeffrey Oost.

In de eerste helft had Feyenoord een groot overwicht. De Tilburgse thuisploeg werd goed vastgezet en kwam eigenlijk niet aan voetballen toe. De bezoekers wel, al toonden de Feyenoorders zich bij vlagen wat slordig in de opbouw. Op slag van rust viel wel de verdiende 0-1. Een voorzet van Denzel Hall werd door aanvaller Pepijn Doesburg binnengetikt.

Na de pauze bleef Feyenoord de betere ploeg en werd het verdiend 0-2 via Ezra Hoogenboom. Nog geen tien minuten later leek Feyenoord de genadeklap uit te delen aan Willem II, nadat invaller Crysencio Summerville in het zestienmetergebied onderuit was gehaald. Vanaf de penaltystip faalde diezelfde Summerville echter, waarna Willem II in de tegenstoot direct toesloeg: 1-2.

In de slotminuut kreeg Feyenoord het deksel ook nog eens op de neus. Een vrije trap, op het randje van het zestienmetergebied, werd door doelman Connor van den Berg gestopt, maar in de rebound was de keeper kansloos. 'Heel erg balen, maar zo'n tegenslag is ook een belangrijk leermoment voor ons', sprak Oost. 'Na het missen van die strafschop viel het allemaal de verkeerde kant op voor ons. Dat is ook de verdienste van Willem II', aldus Oost.

Willem II C1 - Feyenoord C1 2-2
33' 0-1 Pepijn Doesburg
51' 0-2 Ezra Hoogenboom
60' 1-2
70' 2-2

Opstelling Feyenoord C1: Van den Berg; Hall, Hoogenboom, Hartman, Yates (60' Van Leeuwen); Gündüz (43' Dijksteel), De Mooij, Burger (43' Den Haan); El Karbachi (36' Summerville), Doesburg en Lake (36' Azarkan).

Feyenoord C2 heeft geen kind aan Willem II C2
Er staat momenteel geen maat op Feyenoord C2. De Rotterdammers wonnen zaterdag ook hun zevende competitiewedstrijd van het seizoen door in eigen huis Willem II C2 met 5-0 opzij te zetten. 'En de uitslag had nog veel hoger kunnen uitvallen', vond trainer Daniel van der Meulen. '11-0 of 12-0 had de verhoudingen beter weergegeven.'

De koploper uit Rotterdam begon goed aan de wedstrijd, met dominant veldspel op de helft van de tegenstander. Vooral vanaf de flanken stichtte de thuisploeg veel gevaar, resulterend in genoeg kansen. In de tiende minuut was het voor het eerst raak. Stan Maas brak door vanaf de rechterkant en gaf voor op Noah Naujoks, die zijn inzet in de linkerkruising zag belanden. Feyenoord behield daarna het veldoverwicht en kwam niet veel later op 2-0 via Tiago Cukur, op aangeven van Aimé Omgba.

Na rust bleef Feyenoord doordrukken en het leidde al snel tot de 3-0 van opnieuw Cukur. Daarna stokte de doelpuntenmachine een beetje, tot tien minuten voor tijd. Omgba profiteerde optimaal van een fout in de opbouw bij Willem II en zette zijn ploeg uit een rebound op 4-0. Er volgde ook nog een vijfde Rotterdamse treffer, de mooiste van de wedstrijd. Na een aanval over zes schijven was het invaller Révelino Kramer die de bal heerlijk binnengleed.

Van der Meulen kon niet anders dan tevreden zijn met het spel en het resultaat, maar zag ook dat er in aanvallend opzicht nog ruimte voor verbetering is. '5-0 is natuurlijk prima, maar we waren in het positie kiezen voor het doel vaak net wat te laat. Daardoor gingen er toch veel kansen verloren. Dat is iets waar we de komende tijd zeker aan gaan werken.'

Feyenoord C2 - Willem II C2 5-0
10' 1-0 Noah Naujoks
19' 2-0 Tiago Cukur
39' 3-0 Tiago Cukur
57' 4-0 Aimé Omgba
65' 5-0 Révelino Kramer

Opstelling Feyenoord C2: Sikanic; Van der Sloot, Dalen (36' Papendrecht), Brugman, Van der Zeeuw (36' Esajas); Naujoks (45' Kramer), Omgba, Maas; Valk, Cukur (45' Deurloo) en Belarbi (60' Kasius).

Feyenoord D1 onderuit bij NEC/FC Oss D1
Feyenoord D1 heeft zijn eerste nederlaag van het seizoen geleden. In Nijmegen werd met 2-0 verloren van NEC/FC Oss D1. De ploeg van trainer Gaston Taument verkeert in een moeilijke fase, nadat in de twee wedstrijden ervoor ook al puntenverlies werd geleden tegen MVV D1 (1-1) en Excelsior D1 (0-0). 'We hebben dik verdiend verloren. Er was maar één ploeg die vandaag wilde winnen en dat was NEC', reageerde Taument.

Afgezien van de eerste tien minuten speelde Feyenoord zeer ondermaats. De bezoekers gingen te slap de duels aan tegen een veel feller NEC/FC Oss. Daarnaast was het voetbal statisch, waardoor er nauwelijks kansen werden gecreëerd. Eén echte mogelijkheid telde Taument er in heel de wedstrijd: in de eerste helft kopte Tyrell Tearr de bal op één meter van het doel recht in de handen van de keeper. Taument: 'Die had er echt in gemoeten.' In plaats daarvan was het de thuisploeg die in de 24ste minuut de leiding nam, na een persoonlijke fout achterin bij Feyenoord.

Passie en strijd waren geboden om terug in de wedstrijd te komen. Tot zijn afgrijzen zag de trainer van Feyenoord na rust echter dat een aantal spelers niet eens meer de duels aangingen. 'Op de trainingen gaat het goed, is de instelling fantastisch, maar op zaterdagen zie ik hier niets van terug', oordeelde Taument. Volledig verdiend was het dan ook dat NEC/FC Oss een dikke tien minuten voor tijd zelfs op 2-0 kwam, na opnieuw een persoonlijke fout achterin.

Taument kon zijn teleurstelling maar moeilijk verbergen. 'Ik vond het echt belachelijk hoe we voor de dag kwamen. Er waren vandaag slechts drie spelers die hun niveau haalden, de rest hobbelde er maar achteraan. Dat je een keer niet goed speelt, kan ik mee leven, maar je moet in elk geval bereid zijn alles te geven. Hard te werken. Je speelt wel voor Feyenoord, hè. Jong of oud, je moet er trots op zijn dat je dat shirt mag dragen.'

NEC/FC Oss D1 - Feyenoord D1 2-0