basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 wint bekerduel van PEC Zwolle A1

Feyenoord A2 heeft in de tweede bekerwedstrijd van het seizoen gewonnen van PEC Zwolle A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens was op belangrijke momenten trefzeker en won met 0-2. Feyenoord B1 blijft ongeslagen in de competitie. De mannen van Cor Adriaanse boekten tegen AZ de derde competitiewedstrijd op rij: 3-0. Feyenoord B2 was op Varkenoord met 2-0 te sterk voor PEC Zwolle B1. Feyenoord C1 ging in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen onderuit met 3-4.

FEYENOORD A2 HOUDT NA ZEGE OP PEC ZWOLLE KANS OP VOLGENDE RONDE BEKER

Feyenoord A2 heeft tegen PEC Zwolle A1 revanche genomen voor de nederlaag van vorige week in de eerste wedstrijd van de bekerpoule tegen Willem II/RKC A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens verzuimde toen de kansen af te maken, waardoor ze met 2-3 werden verslagen. Op bezoek in Zwolle vielen de doelpunten wel op de juiste momenten voor de Rotterdammers en werd met 0-2 gewonnen.

Gösgens was na afloop vooral blij dat zijn ploeg het goede spel van een week eerder doortrok naar het uitduel met Zwolle. ‘We hebben niets weggegeven en veel kansen gehad’, blikte de coach terug. Onder andere Bram van Eijk en Rick van der Struis kwamen in een goede positie om te scoren, maar faalden in de afronding.

Na iets meer dan een uur spelen viel de treffer toch nog voor Feyenoord A2. Rechtsachter Ali Ulusoy werd na een goede aanval vrijgespeeld en tekende voor de 0-1. ‘We kwamen dik verdiend op voorsprong en dan zie je meteen dat we vertrouwen krijgen. Vorige week hadden we met dikke cijfers kunnen winnen, maar toen maakten we onze kansen niet af’, aldus Gösgens.

Feyenoord A2 maakt door de overwinning nog kans op het bereiken van de volgende ronde van de beker. In oktober spelen de Rotterdammers de laatste poulewedstrijd tegen Utrecht.

PEC Zwolle A1 - Feyenoord A2 0-2
63’ 0-1 Ali Ulusoy
88’ 0-2 Jessie Proost

Opstelling Feyenoord A2: Van der Hoek; Ulusoy, Van der Pijl, Blijham, Racaj (85’ Go); El Baad (75’ De Vos), Da Silva, Manusama; Albertus (70’ Pisas), Van der Struis (70’ Van Putten) en Van Eijk (80’ Proost).

­­FEYENOORD B1 TE STERK VOOR AZ B1

Feyenoord B1 is de competitie ijzersterk begonnen met drie overwinningen en een doelsaldo van 8 voor en 0 tegen. Waar trainer Cor Adriaanse niet te spreken was over het matige spel bij de met 3-0 gewonnen doordeweekse wedstrijd tegen Ajax B1, herstelde zijn ploeg zich tegen AZ. ‘Ze hebben antwoord gegeven. Ze zijn ermee bezig’, zag de coach.

AZ B1 en Feyenoord B1 stonden voorafgaand aan het duel op de eerste en tweede plek in de competitie. Beide ploegen pakten in de eerste twee wedstrijden zes punten. Na de onderlinge confrontatie kwamen de Rotterdammers op negen punten en dat was volgens Adriaanse terecht. Zijn ploeg dicteerde het spel en kreeg in de eerste twintig minuten veel kansen om op voorsprong te komen. ‘We hielden het tempo goed hoog.’

De kansen werden in de beginfase niet benut, maar na 23 minuten was het toch raak. Danny van Haaren kreeg de bal teruggelegd en schoot Feyenoord van afstand op een 1-0 voorsprong. ‘Ook daarna deden we onszelf tekort’, vond Adriaanse, die zag hoe zijn ploeg nog meer mogelijkheden om zeep hielp. AZ B1 stelde daar één afstandsschot tegenover.

Na rust lukte het Feyenoord B1 niet meer om hetzelfde hoge tempo van de eerste helft te spelen. De thuisploeg zorgde er wel voor dat ze niet meer in de problemen kwamen door de 2-0 binnen te schieten. Het doelpunt kwam op naam van Nigel Robertha, die de bal bij de eerste paal raak schoot na een voorzet van Marlon Slabbekoorn.

Feyenoord B1 – AZ B1 2-0
23’ 0-1 Danny van Haaren
71’ 0-2 Nigel Robertha

Opstelling Feyenoord B1: Velanas; Koomen, Van der Meer, Verdonk, Absalem; Van Haaren, Slabbekoorn, Korporaal (65’ Kingsale); De Jesus (59’ Robertha), Schuurman en Fernandes.

KONING NIET TEVREDEN ONDANKS WINST FEYENOORD B2

Feyenoord B2 had geen kind aan PEC Zwolle B1, maar toch was trainer Marcel Koning niet helemaal tevreden over de uitvoering. De coach baalde vooral van de matige eerste helft. ‘Ik hoorde van veel mensen dat het er wel aardig uitzag, maar ik vond het niet zo goed. Het was heel slordig’, reageerde Koning. Zijn ploeg won met 2-0 van de Zwollenaren.

Dat Koning vond dat zijn ploeg niet zo goed speelde, lag volgens hem vooral aan de potentie die de spelers hebben. ‘Ik heb deze jongens nu vijf weken onder mijn hoede en ik weet dat ze veel beter kunnen dan wat ze nu hebben laten zien’, zei Koning. Zijn ploeg kwam na een half uur spelen op voorsprong via een klutsgoal van Tarik Fagrach (1-0), maar het eerste doelpunt had ook zomaar aan de andere kant kunnen vallen. Feyenoord B2 gaf in de eerste helft een penalty weg, maar die werd knap gestopt door doelman Justin Bijlow.

De tweede helft presteerde Feyenoord B2 beter. De thuisploeg speelde beter vanuit de organisatie en voorin was er veel meer beweging en dat leverde nog één treffer op. Uit een snelle aanval bracht Salih Anez zijn ploeg op 2-0 na een goede steekpass van invaller Shurendo Janga. ‘Je speelt tegen een lichting die een jaartje ouder is, dus dan is het goed als je een mooi resultaat neerzet. Maar ik verwacht van deze jongens meer. Volgende week spelen we tegen Ajax, dat is een mooie test’, aldus Koning.

Feyenoord B2 – PEC Zwolle B1

31’ 1-0 Tarik Fagrach
63’ 2-0 Salih Anez

Opstelling Feyenoord B2: Bijlow (40’ Ten Hove); Elmensdorp, Bijl, Knoester, De Sterke; Roffelsen (65’ Piroe), Kongolo, Smulder; El Hankouri, Fagrach (40’ Janga), Anez.

FEYENOORD C1 NET ONDERUIT TEGEN STERK FC GRONINGEN C1

Een enthousiast spelend Feyenoord C1 was in de bekerwedstrijd tegen FC Groningen net niet opgewassen tegen de sterke ploeg uit het noorden van het land. De bezoekers speelden met een sterk en dynamisch middenveld en waren razendsnel en gevaarlijk in de omschakeling. Toch verloor de ploeg van trainer Jeffrey Oost met slechts één doelpunt verschil: 3-4.

Feyenoord C1 verscheen scherp aan de aftrap. Al na drie minuten lag de bal in het net achter de doelman van FC Groningen. Linksbuiten Tahith Chong werd met een mooie steekpass gelanceerd door Joel Piroe en schoot de Rotterdammers aan de leiding. Vervolgens golfde het spel op en neer. Voor de eerste tien minuten waren verstreken stond de gelijkmaker op het scorebord en niet veel later gaf Feyenoord antwoord. Wederom was het Tahith Chong die scoorde. Hij profiteerde van een fout in de defensie van de bezoekers en maakte de 2-1.

FC Groningen C1 ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en die ontstond door een misverstand in de achterhoede bij Feyenoord. Uit een goede aanval werd daarna ook nog de 2-3 gemaakt en uit een counter werd het zelfs 2-4. Invaller Dominykas Kubilinskas tekende nog wel voor de 3-4, maar punten leverde het niet meer op.

Oost was na afloop tevreden: ‘Een gelijkspel was misschien terecht geweest, maar Groningen heeft een heel erg sterke ploeg. Ik ben blij dat we tegen zo’n tegenstander spelen, want dan moeten wij ook een tandje bij schakelen. De tweede helft hebben we dat beter gedaan dan de eerste helft. Toen speelden we met meer rust overleg.’

Feyenoord C1 – FC Groningen C1 3-4
3’ 1-0 Tahith Chong
9’ 1-1
13’ 2-1 Tahith Chong
19’ 2-2
22’ 2-3
39’ 2-4
50’ 3-4 Dominykas Kubilinskas

Opstelling Feyenoord C1: Evora; Reith, Wehrmann, Sonneveld, Malacia; Westerveld (36’ Smeulers), Vente, Van Wetten (58’ Lewis); Bibuljica (41’ Kubilinskas), Piroe (36’ Van Mullem), Chong.