basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 vergeet zichzelf te belonen tegen Ajax A2

Feyenoord A2 heeft vrijdagmiddag voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden. De Rotterdammers kregen in de ‘mini-Klassieker’ tegen Ajax A2 de beste kansen, maar stonden na negentig minuten met lege handen: 0-1. ‘Spijtig dat mijn spelers vandaag niet beloond zijn’, aldus Feyenoord-trainer Jan Gösgens.

In de eerste helft ging Feyenoord als beste van start, maar na zo’n twintig minuten greep Ajax het initiatief. ‘Maar tot grote kansen van Ajax leidde dat niet’, zei Gösgens. ‘Wij kregen die kansen wel, aan het eind van de eerste helft.’ Voor de Rotterdammers kreeg onder andere Steven Smulder twee goede mogelijkheden: eerst verscheen de middenvelder alleen voor de Ajax-doelman, waarna hij met een schot ook dicht bij de 1-0 was. Aanvaller Erwin Franse kreeg de bal in een één-tegen-één duel met de Amsterdamse keeper ook niet in het doel.

Na rust schoot Feyenoord uit de startblokken. Een prachtige combinatie tussen Tarik Fagrach, Smulder en Franse leverde net geen treffer op, omdat die laatste speler de lat trof. Een paar minuten later was het wel raak, maar helaas voor de Rotterdammers aan de andere kant van het veld. Een hoge voorzet ging voorbij aan Feyenoord-keeper Ramón ten Hove, die vervolgens bij de tweede paal geklopt werd: 0-1.

De thuisploeg, waar Shurendo Janga vanwege een schorsing ontbrak, bleef op zoek gaan naar een doelpunt. Dean Guezen (alleen voor de keeper) en Franse (hij had te veel tijd nodig) kregen goede kansen, maar hadden hun vizier ook in de slotfase niet op scherp.

Gösgens: ‘Mijn spelers hebben keihard gewerkt en Ajax goed onder druk gezet. Wat dat betreft ben ik zeer tevreden. Ajax voetbalde misschien gemakkelijker, maar wij hadden de kansen. Normaal is ons rendement hoog, maar vandaag konden we onze kansen niet benutten. Je moet ook niet vergeten dat jongens als Dean Guezen, Robin Zwartjens en Sergi Roeleveld hun eerste Feyenoord – Ajax speelden. Balen dat we niet beloond zijn, maar ook dat is voetbal.’

Feyenoord A2 – Ajax A2 0-1
53' 0-1

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Zwartjens, Anes (85' Hempenius); Guezen, Roffelsen (74' Elmensdorp), Smulder; Franse, Fagrach en De Jesus (60' Roeleveld).