basisplaatje_logo_academy

Feyenoord A2 uitgeschakeld in de beker

Feyenoord A2 is in de beker uitgeschakeld door Vitesse A1. De ploeg van trainer Jan Gösgens nam op Varkenoord een 2-1 voorsprong, maar gaf die in de laatste tien minuten uit handen: 2-3. 'Zonde en voor de jongens niet leuk,' sprak de coach. 'Maar ik kijk naar ontwikkeling en hoe we hebben gespeeld. Daar ben ik heel tevreden over.'

De Rotterdammers kwamen dinsdagmiddag al na zeven minuten op voorsprong na een hoekschop. De corner werd in eerste instantie door de Arnhemmers afgeslagen. Gustavo Hamer slingerde de bal echter weer voor het doel, waarna Bert Koomen de bal in het doel werkte (1-0). 'De eerste twintig minuten waren voor ons. Het plannetje werkte', zei Gösgens. Na die fase golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide teams.

Vlak na rust moest Feyenoord A2 de gelijkmaker slikken. Daardoor werden de Rotterdammers niet van de wijs gebracht. Een paar minuten later schoot Gerson Pisas op de paal en maakte Mo El Hankouri de 2-1 uit de rebound. 'Daarna werd het rommelig en was er veel strijd', zag Gösgens. 'En we hadden de kans om de wedstrijd te beslissen uit een overtalsituatie. Die kans speelden we niet goed uit.' Uit de tegenstaat maakte Vitesse A1 gelijk en niet veel kater werd het zelfs 2-3 uit een strafschop.

'We hadden meer verdiend, maar de beloning bleef uit', reageerde Gösgens. ‘Als ik naar de eerste seizoenshelft kijk dan ben ik wel tevreden. De jongens zijn steeds beter aan het worden. Ook vandaag heb ik gezien dat we weer grote stappen hebben gemaakt.'

Feyenoord A2 - Vitesse A1 2-3
7'   1-0 Bert Koomen
53' 1-1
56' 2-1 Mo El Hankouri
83' 2-2
86' 2-3 (strafschop)

Opstelling Feyenoord: Velanas; Proost, Kingsale, Koomen, Absalem; Van Haaren, Hamer, De Vos; El Hankouri, Pisas en Van Putten (60' Den Hoedt).